24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili seçimlerine kısa bir süre kala çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP Düzce 1.Sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber, dün akşam soluğu Boğaziçi Beldesi’nde aldı. Burada düzenlenen iftar programına katılan Teber, Teravih Namazına kadar bölgedeki kahvehanelerdeki vatandaşlardan destek istedi.

Hemen hemen her gittiği köyde “Artık Tamam” diyen ve köy halkı ile istişarelerde bulunan Teber, dün akşam Boğaziçi ve Kabalak Köyü’nde seçmenlerle bir araya geldi. Teber buralarda da vatandaşlara, “Tek Adam mı? Yoksa Demokrasi mi?” diye sordu.

Geçimini özellikle şoförlük yaparak sağlayan köy halkı, Zafer Teber’in, “Demirel’in yaptığı köprüden 11 TL’ye geçiyorsunuz da, neden Tayyip Erdoğan’ın yaptığı köprüden tek sefer geçiş için 114 TL ödüyorsunuz” sorusuna, “Ne 114 TL’si vekilim git-gel 354 TL’ye geçiyoruz” diyerek yanıt verdi. Bu haksız düzene dur diyeceklerini ifade eden Teber, köy halkından kendilerine destek istedi.



“Fındığın marka değerini artıracağız”
Mazot fiyatlarının artmasından yakınan köy halkının Teber’e seçildiğinde neler yapacağını sorması üzerine yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Mazot’u 3 TL’ye indireceğiz. Şu anda çiftçimiz mazotu normal fiyattan alıyor. Çiftçimiz mazotu yüksek fiyattan aldığında bu rakamlar tabi doğal olarak da ürüne yansıyor. Bu yansıma tüketiciye kadar geliyor. Bizim iktidarımızda fındık 15 TL olacak. Bizler fındığı hammadde olarak yurt dışına satıyoruz. Bu satış bize 7 dolara mal oluyor, fakat sattıktan sonra ise yurt dışına satılan bu fındık işlenmiş olarak 60 dolara bizim karşımıza geliyor. Neden biz de işlenmiş olarak satamıyoruz? Biz geldiğimizde bunu yapacağız. Marka yaparak fındığın marka değerini arttıracağız.”

Teber, Kabalak Köyü’nde bulunan kahvehaneleri gezerken kendisine köy halkı da eşlik etti.


Haber: Ö.YILMAZ