AK Parti'de 24 Nisan'da başlayan milletvekili aday adaylığına müracaatlar 2 Mayıs’ta sona erecek. Parti yetkili kurullarınca adaylık değerlendirmesine alınacaklarla ilgili ön incelemeye katkı sağlaması amacıyla teşkilat mensuplarının görüşünü öğrenmek için 81 il teşkilatında temayül yoklaması yapılacak.

Bu yoklama sonuçları, adaylıklarla ilgili değerlendirmelerde tek başına bir ölçüt teşkil etmeyeceği gibi adaylık için de herhangi bir şekilde hak teşkil etmeyecek.

Temayül yoklaması tarih ve saati
Başvuruların ardından AK Parti Düzce İl Başkanlığı’nda yoklamalar 5 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00-16.00 arasında yapılacak. Saat 16.00 olduğu halde sırada bekleyenler de yoklamaya katılabilecek. Yoklamalar, il başkanlıklarınca belirlenen uygun salonlarda yapılacak.

Yoklamada oy kullanabilecek teşkilat mensupları
Temayül yoklamasında oy kullanacak teşkilat mensupları ise şöyle:

“Üyeliği devam eden Genel Merkez Parti Kurucular Kurulu Üyeleri (İkamet ettiği seçim çevresinde,)İl Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, İl Gençlik ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, İl Demokrasi Hakem Kurulu Başkan ve Üyeleri, İl Disiplin Kurulu Başkan ve Üyeleri, Parti üyeliği devam eden ve aday adayı olmayan eski İl Başkanları (İkamet ettiği seçim çevresinde), İlçe Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Parti Üyesi Büyükşehir, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Parti Üyesi İl, İlçe ve Belde Belediye Meclisi Üyeleri Parti Üyesi İl Genel Meclisi Üyeleri, Belde Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Belde Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, Köy ve Mahalle Başkanları, Parti Üyesi, 22.23.24.25. ve 26.Dönem, aday adayı olmayan, milletvekilleri (İkamet ettiği seçim çevresinde (teşkilat temayül yoklamasında oy kullanacaktır.”

Sayılan bu teşkilat mensuplarından sadece “asıl üyeler” yoklamalara katılabilecek.

Haber: Ö.YILMAZ