AK Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan ve il yönetiminin hazır bulunduğu ziyarette Bakan Eroğlu’nun gündemi demokratik açılımdı. Muhalefet partileri tarafından sürecin baltalandığını ifade eden Bakan Eroğlu, terörün Türkiye’nin önünde büyük bir engel olduğunu belirtti.

Bakan Eroğlu konuşmasında şunları kaydetti: “Demokratik açılımla ile ilgili akla gelmeyecek şeylerden bahsediyorlar. Bölünme, parçalanma gibi ifadeler kullanıyorlar. Böyle şeyler olamaz. Başbakanımız da söylüyor Anayasa’nın ilgili maddeleri asla değişmez. Devletin üniter yapısı değişmez. Tek bayrak, tek millet, tek vatan bunun değişmesi mümkün değil. Resmi dil Türkçe’dir. Bunları her zaman söylüyoruz. Buna rağmen muhalefet partileri demokratik açılım olarak adlandırılan bu süreci baltalamak adına her türlü gayret ve provokasyon içerisindeler. Bunları da aşacağız. Bu zaten milli birlik ve beraberlik projesidir. Bu bir paket değil, süreç.”
Türkiye’nin terörden bir an önce kurtulması gerektiğini de sözlerine ekleyen Bakan Eroğlu, “Eğer terör engelini aşamazsak daha ilerilere gitmemiz mümkün olmaz. Türkiye bugüne dek terör yüzünden 300 milyar dolar harcamış. Bu para ile Türkiye’nin bütün barajları da yapılırdı, yolları da. Terör belasından kurtulmayı başarırsak o zaman Türkiye’nin önünde hiçbir engel kalmaz” dedi.
Bakanın konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan Bakan Eroğlu’na tablo hediye etti. Bunun ardından parti binasından ayrılan Bakan Eroğlu Düzce’den ayrılarak Ankara’ya doğru hareket etti.