5 yıldır sürdürdüğü AK Parti Düzce Merkez İlçe Başkanlığından Maliye Bakanlığına memur olarak atandığı için ayrılan eski Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan’tan boşalan koltuk için dün partide temayül heyecanı vardı.

Parti o isimde hemfikir

Arslan'ın ardından yaklaşık 2 aydır Hakan Kuşçuoğlu’nun vekalet ettiği Merkez İlçe Başkanlığı'nın belirlenmesi için genel merkez tarafından yaptırılan temayül yoklamasına AK Parti Düzce teşkilatının farklı kademelerinde görev yapan isimlerin düşüncelerine başvuruldu. Kapalı zarf usulü yapılan yoklamada üyelerden başkanlık için görmek istedikleri 3 ismi yazmalarını isteyen genel merkezin temayülden çıkacak sonuçlara göre teşkilatın sesine kulak vererek atama yapması bekleniyor. AK Parti Düzce Teşkilatı üyelerinin şuan vekaleten de olsa koltukta olan Hakan Kuşçuoğlu isminde hemfikir olduğu, düşüncenin de oylamaya büyük oranda yansıdığı konuşuluyor.

“Farklı isim çıkabilir” ihtimali gözardı edilmedi

Temayül yoklamasına yönelik kamuoyunun farklı kesimlerinden yükselen ‘Nasıl olsa kararı genel merkez veriyor. Temayül yoklaması pek bir anlam ifade etmiyor’ eleştirilerine karşın, genel merkezin Kuşçuoğlu dışında çıkabilecek ikinci bir ismi göz ardı etmek istemediği ve teşkilat içerisinde huzursuzluğa neden olabilecek bir karar vermemek için temayül yoklamasına ayrı bir önem verdiği belirtiliyor. Oylama sonucunda Kuşçuoğlu dışında başka bir ismin çıkması halinde ise genel merkezin oylamadan çıkacak isimle Ankara’da bir görüşme yapabileceği nihai kararını da yapacağı bu görüşme sonrası verebileceği kayda değer bir ihtimal olarak gündemde yer alıyor.

Özlü aday gösterilmemişti

Öte yandan temayül yoklamaları denilince Düzce için akıllara kalan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün 2011 yılında Düzce milletvekili adaylığı için yapılan Düzce temayülü geliyor. Yoklama sonuçlarında 1. sırada çıkmasına rağmen Özlü'nün genel merkez tarafından milletvekili adayları arasında gösterilmemesi o dönem kamuoyunda şaşkınlık yaratmıştı.  

Haber:Y.SEVER