Seçimin Düzce’de hem başkanlık hem meclis üyeliklerinde açık ara galibi AK Parti, bugün kahvaltıda bir araya geldi. Kutlama kahvaltısına belediyeleri kazanan AK Partili başkanlar, meclis ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

 

 

Kahvaltı öncesi 30 Mart akşamının ardından bir kez daha bir araya gelen AK Parti heyeti hasret giderdi, birbirlerini tebrik etti. Keyifleri oldukça yerinde olan AK Parti’de kahvaltıda zaman zaman masalardan kahkahalar yükseldi. Yemeğin ardından konuşmalara geçildiği organizasyonda söz alan İl Başkanı ve belediye başkanlarının hala seçim döneminde çıkamadıkları görüldü. Yapılan konuşmalarda “belediye başkan adayları ve meclis adayları” denilmesi salonda gülüşmelere neden oldu.

 

 

 

 

KAŞIKOĞLU’NDAN İKAZ


Yenilen yemeğin ardından söz alan AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi ve “Allah mahcup etmesin”dedi. Kaşıkoğlu, konuşmasında belediye başkanlarını ikaz etti.


ETRAFINIZDA YALAKA SÜRÜLERİ GEZER


Belediye başkanlarına Ak Parti’nin değil, herkesin belediye başkanı olduğu uyarısında bulunan Kaşıkoğlu, “ Size düşen görev başarınızla övünmek yerine size oy vermeyenleri neden seçmediğini analiz etmek. Onların güvenini nasıl elde etmelisiniz bunun çalışmasını yapın! Bir belediye başkanlığı hastalığı vardır. “Şeyh uçmaz müritleri uçurur” derler. Başkan seçildikten sonra etrafında yalaka sürüleri gezer. Seçim döneminde gece gündüz gezdiğiniz teşkilat üyelerini uzak tutmayın.” dedi.

 

TEŞKİLATA SIRTINIZI DÖNMEYİN


Belediye başkanlarına seçimde kazandıkları makamların rehavetine kapılmamaları gerektiği uyarısı yapan Kaşıkoğlu, seçim sürecinde canla başla çalışan teşkilatı da görmezden gelmemeleri gerektiğini belirtti.

Kaşıkoğlu, “Hepinizin makamları olacak. Dün görmediğiniz muameleleri göreceksiniz. Arabanıza siyah cam çekmeyin. Siyah camların arkasında gezmeyin. Seçim döneminde oyuna talip olmak için girdiğiniz yerlerden kaçmayın. Ak Parti'nin başarısı için gece gündüz çalışan isimsiz kahramanlara sırtınızı dönmeyin. Sizden şeffaflık istiyoruz. Ak Parti'nin yolunu bilmeyen meclis üyeleri kabul edemeyiz. Asla teşkilata sırtınızı dönmeyin.” diye konuştu.


İLK ATIŞMA


Bir kez daha Düzce Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Keleş ise tecrübelerinden yola çıkarak ilk defa başkanlık yapacak olan ilçe başkanlarına tavsiyelerde bulundu.


KELEŞ: TEŞKİLAT ÖN YARGILI OLMAMALI


Kaşıkoğlu’nun konuşmasında başkanlara yönelik ikazına Keleş’ten cevap gecikmedi. Keleş’in Kaşıkoğlu’nun aksine teşkilatın belediye başkanlarına ön yargılı olmamasını istemesi ikili arasında ilk atışma olarak yorumlandı.


Keleş, “Teşkilat ön yargılı olmamalı. Ben geçmişte yaşadım. Yine olsun istemiyorum. Biz bu partinin neferleriyiz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ak Parti rozeti çıkarıp belediye başkanlığı rozatei takacağız ve herkesin başkanı olacağız. Ancak bize bu görevi getirenin de Ak Parti olduğunu unutmayacağız.” dedi.


Kahvaltıda tüm ilçelerin yeni belediye başkanları ve meclis üyelerinden seçilen temsilciler tek tek söz alarak görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

 

 


KEPÇE İLE HİZMET GETİRECEĞİM

 

 


CHP’nin güçlü belediye başkanı Fikret Albayrak’ı deviren ve MHP ile kıyasıya bir yarışın ardından başkanlığı alan Cüneyt Yemenici; “Önemli bir süreçten geçtik. Akçakoca’yı AK Parti’ye kazandırdığımız için Allah’a hamdediyorum. Akçakoca’yı geçmişte ihmal edilmişliğinden çıkaracağım. Dolu dolu kendi tabirimle kepçe ile hizmet getireceğim.” dedi.

 


BİZ BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIZ

 


 

3 dönem Gölyaka’da belediye başkanlığı yapan Nihat Çelik’in ardından seçilen Bekir Akbulut, “Kendi şahsımızdan çok partimiz adına daha çok seviniyorum. Belediye başkanı olarak bize destek verenleri mahcup etmeyeceğiz. Biz başarılı olmak zorundayız.”diye konuştu.

 


SEVİNECEK VAKTİMİZ YOK

 


Kaynaşlı Belediye Başkanı seçilen Erol Bayraktar ise şunlarını söyledi: “Sevinecek vaktimiz yok. Ak Parti belediyeleri şehirleri gönülleri fetheden. Elimizden geleni yapacağız.”

 


HALKIN İÇİNDE OLMAYA ÖZEN GÖSTERECEĞİZ

 

 

Dün mazbatasını alarak resmen göreve başlayan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ise “ 5 yıl emanet olarak verdiğimiz belediye yüksek bir oy oranı almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Partimize olan güveni sarsmayacağız. Halkın içinde olmaya özen göstereceğiz”dedi.

 

MUHALEFET BİZİ KARALAMAKLA UĞRAŞTI

 

 

 

Bir dönem daha başkan seçilen Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ise “İnşallah kaldığımız yerden söz verdiğimiz işleri yerine getireceğiz. Çilimli’yi daha ileriye götüreceğiz. Biz seçim döneminde yaptıklarımızı yapacaklarımızı anlattık. Muhalefet bizi karalamakla uğraştı. Halkın bize yaşattığı gururun hakkını vereceğiz. Ak belediyecilikte birbirimizle yarışacağız ve çıtayı yükselteceğiz.” şeklide konuştu.

 


MÜTEVAZI OLACAĞIZ

 


Cumayeri Belediye Başkanı seçilen Recep Tuna ise “ İyi niyetle yola çıktık, gülümsemeyi eksik etmedik. Mütevazı olacağız.”dedi.

 

MAHCUP ETMEYECEĞİM

 

 


Sözlerine kendini “Büyükşehir Belediye Başkanı” şeklinde tanıtarak başlayan Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ise “ daha önceden Ak Parti'den belediyeyi almış bir başkan olarak şimdi belediye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Onları mahcup etmedim etmeyeceğim de..”şeklinde konuştu.

 


ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

 


Boğaziçi Belediye Başkanı olarak seçilen İbrahim Ercan, “Elimizden geleni yapacağız. Tüm Düzcelilere huzurunuzda teşekkür ederim.” dedi.

 


DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

 

 

 

Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap da “ İlçemizi daha ileriye götürmek için çalışacağız.”dedi.

 


Haber;S.Kaşkır