AK Parti’de baş döndüren gelişmeler yaşanıyor. Bir süredir görevden el çektirileceği konuşulan AK Parti eski İl Başkanı Hikmet Keskin dün düzenlediği basın toplantısıyla beklenen açıklamayı yaptı ve ‘Görevimden feragat ediyorum’ diyerek istifasını kamuoyunu duyurdu.

Keskin’in istifasından saatler sonra ise AK Parti cephesinden 30 Aralık Pazar günü delegelerin sandık başına gideceği haberi geldi. Buna göre; genel merkez yeni il başkanını teşkilatın belirlemesini istedi. Gerekçe çok açık... Yerel seçimlere güçlü, sorunsuz ve uyum içerisinde girmek. Koltuğa oturacak yeni ismin uzun soluklu şekilde görevini sürdürmesini ve partililerle iyi diyalog içerisinde olmasını isteyen parti üst yönetimi, bunu sağlamak için teşkilat içi yoklama yöntemine başvurdu.

Yarın saat 11:00’da 3 ismin yazılı olduğu kağıtları sandığa atarak yeni başkanlarını belirlemede önemli bir rol üstlenecek olan delegeler, şimdiden 3 ismi dillendirmeye başladı. Uzun yıllardır partinin çeşitli kademelerinde görev yapan eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin’in yanı sıra eski Baro Başkanı Avukat Ali Dilber ile Belediye Meclis Üyesi Hasan Küçük de ön plana çıkan isimler arasında başı çekiyor.

Teşkilatın en fazla işaret ettiği ismin partiyi seçimlere götürecek kişi olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ