Ülkü Ocakları Düzce Şube Başkanı Fatih Gülaçtı, ülkü ocakları binasında basın açıklaması yaparak genel merkezin politikasını gerekçe göstererek istifa eden Akçakoca teşkilatına tepki gösterdi.

Türkiye’nin olağanüstü hadiselerle karşılaştığı ifade ederek artan terör saldırıları, dış ilişkilerde yaşanan krizlerin, ekonomik sıkıntılar ve huzursuzluk ortamı vatandaşları gelecek adına umutsuzluğa sevk ettiğini söyledi.

7 Haziran seçimlerinin ardından terör destekçileri tarafından yapılan saldırılarla devlete mesaj gönderilmek istendiğini kaydeden  Gülaçtı, “15 Temmuz Darbe Girişimi’yle sadece mevcut iktidarı değil, milletimize devletimizin namusu olan onurlu Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet mensuplarına kahpece saldırılmıştır. Ülkeyi karanlık bir bilmeceye doğru çekmek isteyen aziz milletimizin cansiperane direnişiyle karşılaşmıştır.” Dedi.

Yangına siyaset abaküsçüleri gibi körükle gitmedi
Kritik süreçte MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bütün siyasi hesap ve tuzaklardan uzakta “önce ülkem ve milletim” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında durduğunu kaydeden Gülaçtı şunları ifade etti:

“Yangına siyaset abaküsçüleri gibi körükle gitmemiş, bir devlet adamı olarak serinkanlı bir duruşla halkın birbirine kenetlenmesi için gövdesini taşın altına koymuştur. Bizlerin boynunu hiçbir zaman öne eğdirmemiş, geçmiş yıllara baktığınız zaman her şartta demokrasinin yolunu açmış, halkın idaresine saygı duymuş gerektiği yer ve vakitte ise icra makamlarına da en ağır eleştirilerde bulunmuştur.”

Aynı koro sahnede
Bahçeli’nin yaşanan süreçlerde tavırlarıyla siyasi krizleri engellediğini bildiren Gülaçtı, teşkilatı istifa  “Bugünkü koro sahne alarak ve ‘İktidar partisinin kurtarıcısıdır’ suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştır. Aynı koro tekrar sahne alarak MHP’yi ve liderini hedef alarak CHP zihniyetine yakınlaştığımızı haykırmıştır. Iskalamamamız gereken, 47 yıllık bir siyasi geçmişe sahip olan MHP’nin kendine ait siyaset üretme becerisi yok mudur? Siyasi bir karar almadan önce başka parti ve liderlerinden izin mi alması gerekmektedir? Ülkenin çıkarları AKP ya da CHP çizgisine gelmeden savunulamamakta mıdır? Çözülme süreci yaşanırken hepiniz HDP çizgisine gelmediniz mi? aklıselim her Türk vatandaşı bilir ki liderimiz ne bir ikbal olmuş ne de bir aferin beklemiştir. Zaman her daim onu haklı gösterdi. Yeni anayasa tartışmalarındaki liderimizin duruşu belki yıllar sonra bile değil, aylar sonra şuanda sahneden bulunan koro üyelerini utandıracaktır. “Ülkü hareket” diye başlayan cümlelerinde dava dersi verenlerin nizami alem mefkûresinin ülkücülüğü madde madde değil, ilmek ilmek işlediğini bilmesi gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle Bahçeli liderimizin evlatları olarak her daim emrinde olduğumuzun herkesçe bilinmesini isteriz. ” dedi.
Gülaçtı basın mensuplarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.