Dün akşam Erol Tayhan’la Manşet programına katılan Düzce Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, şuan görevli olduğu Türkiye Belediyeler Birliği Genel sekreterliğinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, belediye başkanlığı döneminde çok tartışılan konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Keleş, öncelikle Düzce Organize Sanayi Bölgesi'nin Duraklar Köyü tarafından girişine yaptırılan daha sonra mahkemelik olan kapı hakkında konuştu.
Keleş,“Organize bölgesi ile ilgili çıkan haberlere bakın tamamında o kapının resmi var.” şeklinde espri yaparken, “O kapıyla ilgili şikâyette bulunan bir tane sanayici ile karşılaşmadım.” dedi.
Siyasettir Bunlar Gelip Geçer
 Keleş, “Ben Organize Sanayi Bölgesinde yönetim kurulu üyelerinden bir tanesiyim. Orada karar verici yalnız ben olmadığım halde bütün mesuliyet projeyi ben yaptırdığım için bana kaldı. Düzce Belediye Başkanlığı yaptığım dönemle alakalı hakim karşısına çıktığım tek davadır. Kamu kaynağı kullanılmamış, ihale edilme zorunluluğu olmadığı halde ihale edilmiş. İşi belediye şirketlerinden biri yapmış. İş yapılmış bitirilmiş, yasal süreçle ilgili hiçbir arıza yok.” dedi.
Keleş, kendisi ile ilgili çok iddialarının olduğunu ama hiçbirinin sonuca ulaşmadığını ifade ederken, “Siyaset yapmaya çıkan her şeye razı olacak. Siyasettir bunlar gelip geçer. Ben bana uygun karakteri sergilemek durumundayım.”diye konuştu.
Artık Kabak Tadı Verdi
Çok tartışılan aydınlatma direklerine de değinen Keleş, “Bu konu çok konuşuldu, çok özür diliyorum ama artık kabak tadı verdi.” diyebilirim. Ama kim ne derse desin benim diktiğim direkler bugün dikilen direklerden daha güzeldi. Şehre daha güzel hava veriyordu.” dedi.
Keleş, “Ben yetki ve sorumluluğu devrettim bundan sonrası İsmail Bayram’ındır. İstersen bin kere söker diker. Onun yaptığı çalışmaları da eleştirmem derken” konuyla ilgili suç unsuruna rastlanmadığına ilişkin birçok rapor tutulduğunu da sözlerine ekledi.
Böyle Bir Tezatlık Olabilir Mi?
İsmail’in Bayram’ın elektrik direklerini değiştirme gerekçesine de değinen Keleş, şöyle konuştu:
“Bayram, “2011 yılında enerji bakanlığı bir karar aldı ve bu aydınlatma aparatları içinde tasarruflu olmayanlar değiştirecek, tasarruflu olanlar konulacak” diyor. Tasarruflu değil diye direk değiştirilmez, ampul değiştirilir. Bu kadar dikilmiş direkleri pahalı diye söküp yerine yenisini yapacaksın. SEDAŞ benim dönemimde de aynı şeyleri söyledi. Ankara’ya İstanbula’ bakın, orada tasarruflu da burada mı değil. Sokaktaki aydınlatma masrafları hazine tarafından karşılanıyordu. Park bahçelerdeki aydınlatma direklerinin parasını belediye ödüyor. Şehirdeki hazinenin karşıladığı aydınlatmaları söküyorsunuz, belediyenin kendisinin ödediği alanlara götürüyorsunuz. Böyle bir tezatlık olabilir mi?”
Kendi diktiği aydınlatma direklerin de tasarruflu olduğunu savunan Keleş, “Daha tasarruflu olsun diye konulan yüksek aydınlatmaları da şehrin içerisinde pek doğru bulmuyorum. Ama belediye başkanımız yapmıştır, doğrusu beni de çok enterese etmiyor.” şeklinde konuştu.
İsmail Bayram'a Bu Noktada Kırgınım
Keleş, kaldırılan süs havuzları ile ilgili de İsmail Bayram’a kırgın olduğunu söyledi.
Keleş, “Sen led aydınlatmaları kapatırsan, suyunu vermezsen, üzerinden dökülen taşları yapıştırmazsan sonuç olarak kötü bir görüntü sergiler. Bunu bir sanatçı yaptı sonuçta bir sanat eseri. Beğenmeyen de söktürebilir. Havuz, toplamda 105 bin lira masraf yapılmıştır. Faturası da vardır isteyene gösterebilirim. Düzce için üretilen özel bir şeydir. Bu gerçekte Düzce’nin simgesi olarak yaptırılmıştır. Bu konuda İsmail Bayram’a kırgınım. Kaldırın da neden gece operasyonu ile kaldırıyorsunuz. Kimden kaçırıyorsunuz? Halkın tepkisi olacağını düşünüyorsanız, tepki duyacağı bir şeyi kaldırmayacaksınız? Demek ki kaçırdığımız bir nokta var.” dedi.
Keleş, isminin zaman zaman MHP’den belediye başkan adayı olarak geçmesi ile ilgili de net konuştu.
 Bugüne kadar MHP’den teklif almadığını söyleyen Keleş, “Teklif almadım, gelecekte alır mıyım bilmem. Abdullah Bey benim arkadaşım. Zaman zaman görüştüğümüzde bunları da konuşuyoruz. CHP ile de görüşüyoruz. Ancak Ben AKP’liyim. Benim bir siyasi çizgim var. Bugüne kadar da o yoldan sapmadım. MHP’ye aday olursam sapar mıyım hayır. O da aşağı yukarı aynı.” diye konuştu.
Hizmet Yeter Zannettim
 Programın sonunda “Keşkeleriniz var mı?” sorusuna ise “Neden yeniden başkan olamadım, önüme ket koyuldu bunu bir özeleştiri yapıp irdelemek lazım” derken geçmişe dair ince mesajlarda verdi.
Keleş, “Biz hizmet ederken siyaset yapmayı unutmuşuz. Siyaset ayrı hizmet ayrı bir şey. Hizmet yaparken siyaseten yerine getirmeniz gerekenleri unutmayacaksınız. Farklı beklentilerin olabileceğini hissedememişiz. Siyasetin içindeyseniz bir şekilde siyaset destek mekanizmaları oluşturmanız lazım. Biz ihmal ettik bunları ya da kendimize fazla güvendik. Hizmet yeter zannettim. Öyle değil. Ağzınızla kuş tutsanız da sizi de bir gün indirirler. Az da olsa gerek meclis içinde gerekse bürokratik kademlerin içinde ekip zafiyeti yaşadım. Siyasi acemlikleri de bunlara eklemek lazım. Bizim çok gereksiz kavgalarımız oldu, o kavgayı körükleyenler de oldu. Bundan Mehmet Keleş olarak ben de zarar gördüm, Düzce’de zarar gördü.” diye konuştu.
Belediye başkanının en az iki dönem yapması gerektiğini söyleyen Keleş, “Şimdi İsmail Bayram da 2 dönem istiyor. Çünkü yapacağı çalışmaları bitiremedi. Geçmişte benim yaptığım çalışmalar ve uzantıları da yok oldu.” dedi.
Bana Düzce Halkı Tokat Vursun
Gelecekte Düzce’ye hizmet etmeyi arzu ettiğini söyleyen Keleş, ”Ben Düzce halkı tarafından yaptığım hizmetlerin karşılığının nasıl değerlendirildiğini bilmek istiyorum. Bunu bilmek hakkım.” dedi.

Keleş, “Bana “Düzce’den git” diye Düzce halkı tokat vursun istiyorum. Sen aday olma diyorsun. Ön seçim anketlerinde ve halk anketlerinde ben çıkıyorum. Siyasete nokta koyacaksam bunu Düzce halkı koymalı. Halka hizmet etmek istiyoruz, bırakın da edelim.” diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR