AK Parti  Düzce Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Fevai Arslan, Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Günlük’ programına konuk oldu. Düzce gündeminde yer alan sorunlara ve çalışmalara dair açıklamalar yapan Arslan, çarpıcı ifadeler kullandı.

“Evinin tozunu halının altına süpürmekle bir şey olmaz”

Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan öncelikle yapımı süren devlet hastanesine kendisine yöneltilen soruya ilişkin ‘İnşallah bu konuyu son konuşmamız olur’ ifadelerini kullanarak “Hastanenin yüzde 98,5’i bitti. Mayıs ayında taşınmaya başlarız. Bizim dediğimizden 4 ay gibi gecikmeli bitecek. Bunun iki ayını kışa veriyoruz. Evinin tozunu halının altına süpürmekle bir şey olmaz. Mazeret üretmeye gerek yok. Hastane konusu Düzce’nin kadersizliği oldu.” dedi.

Topu OSB yönetimine attı

Yıllardır yapılması beklenen otoban bağlantısı ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yoluna dair açıklamalarda bulunan Arslan,  OSB yolunun yapılamamasında topu OSB yönetimine attı. İl Özel İdaresi ile Sulama Birliği’nin yolun genişletilmesi için yapılacak çalışmada üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu kaydeden Arslan, yol üzerindeki kurutma kanalının kapatılarak yolun genişletilmesi için OSB yönetiminin kanalı kapatmada kullanılacak olan boruları almasını beklediklerini açıkladı.

“Otoban bağlantısı 500 günde tamamlanır”

Arslan, otoban bağlantısı için ise ihalenin yerli bir firmaya verildiğini 500 gün içerisinde işin tamamlanacağını aktardı.

“Seçimde karar organı teşkilattır, Biz bu konuda çok müdahil olmayız”

Arslan, Nisan ayında yapılacak ve sonucu merakla beklenen İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimleri için şunları söyledi: “İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimleri, ben il başkanlığı yaptığım süreçte üç kez başımdan geçti. İl teşkilatı ve İl Genel Meclisi üyeleri toplanır. İstişare yaparak bir sonuç çıkarırlar. Bu sonuca da İl Genel Meclisimiz buna uyar. Biz bu konuda çok müdahil olmayız. İl başkanımız istişare yapmak isterse yapar. İstişare yapma zorunluluğu yoktur. Hiçbir milletvekili arkadaşım, ‘Ben bu ismi istiyorum, ısrar ediyorum’ gibi bana bir dayatmada bulunmadı. Teşkilat bu işin karar organıdır. Ortak karar verirler ve uygulamaya geçerler.”

“Fındık fiyatı sabitlenmelidir”

Milletvekili Arslan son olarak fındığın fiyatı hakkında konuştu: “Fındığın fiyatı rekolteye göre belirlenir. Fındığın alıcıları yüzde 90’ını Avrupa ülkeleridir. Mesela bu yıl 600 bin ton fındık üretildi. Bunun 540 bin tonunu Avrupa ülkeleri alıyor. Biz üretici olduğumuz halde 60 bin ton tüketiyoruz. Avrupa ihtiyacına göre alıyor. Avrupa istediği fındığı bulunca normal fiyattan alıyor. Türkiye’deki rekolte, don olur, sel olur herhangi bir doğal afetten zarar gördü. 300 bin ton üretim oldu. Avrupa’ya bu sefer fındık yetmeyince Avrupa fındık alma yarışına giriyor. Avrupa sıraya girince Türkiye fındık şu kadar diyebiliyor. Gönül ister ki fındık her sene 20 lira olsun. Kime ne zararı var. Fındık çok düşerse biz TMO’yu da devreye sokacağız. Fındık fiyatı sabitlenmelidir. Rekolte ne olursa olsun fındığın fiyatı aynı olsun. Üretici adımını ona göre atsın. Dolar üzerinden fındığı tek fiyatı olsun.”

HABER;Y.SEVER