Siyasi Partiler, kapatma davasının sona ermesi ve erken seçim olasılığının ortadan kalkması ile s hazırlıklarını mart ayında yapılacak olan yerel seçim için hazırlıklarına başladılar. Tüm partilerin iddialı olması, yerel seçimlerin oldukça hareketli geçeceğine işaret ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, kapatma davasının Ak Parti'nin kapatılmaması kararı ile sonuçlanmasının ardından, ekonomide yaşanan olumsuzlukların gündeme geleceğini, bu açıdan artık hükümetin bir mazereti kalmadığını dile getirdi. Tozan, yerel seçimlere yönelik iddialı açıklamalar yaptı.

Zekeriya Tozan, aday adaylarına ilişkin çalışmaların hemen hemen tamamlandığını belirtirken, Düzce Merkez ile birlikte beş belediyede iddialı olduklarını ifade etti. Tozan, merkez belediyesi için flaş bir aday düşündüklerini söyledi.

Yerel seçimlerde partilerden ziyade adayların ön plana çıkmasını beklediklerini söyleyen Tozan, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclislerinin tek partili yapısının değişmesini, gerek MHP, gerekse CHP'den üyelerin seçilmesini beklediğini, bunun da gerçek anlamda hizmet üretilmesinde etkili olacağı düşüncesinde olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz seçimlerde aldıkları oyu en az ikiye katlayacaklarını iddia eden Tozan, yerel seçimlerin oldukça çekişmeli geçeceğini de sözlerine ekledi.