CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan AK Parti Düzce eski Milletvekili ve İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun Öncü TV’de konuk olduğu programda CHP için kullandığı “Demokrasinin Irzına geçen parti” ve “Halkının gözünün içine baka baka liderin nasıl yalan konuştu” cümleleri üzerine yazılı açıklama yaparak yanıt verdi.

Tozan ’’Sayın Metin Kaşıkoğlu Anayasa konusunda kendince açıklamalarda bulunmuş ve partimiz üzerinden konuşarak mesnetsiz iddialarda bulunmuştur. Kaşıkoğlu demokrasinin ırzına geçilme gibi bir durum arıyorsa, öncelikle bilmelidir ki bizim için demokrasinin kalbi parlamentomuzdur. TBMM’yi kimlerin bombaladığına baktığında ve bu duruma kimlerin sebebiyet verdiğini gördüğünde ‘’ırz’’ anlayışında değişiklikler olabilir. Aksi durumda demokrasi adına ‘’ırz’’ kelimesini kullanacak en son kişi Kaşıkoğlu’dur. FETÖ örgütü devlete sızarken uyarılarımızı dikkate almayanların partimizi demokrasinin ırzına geçmekle itham etmesi en basit hali ile aymazlıktan başka bir şey değildir.’’ dedi.

Tozan, Kaşıkoğlu’nun 2014 yılında CHP eski İl Başkanı Basri Karslıoğlu ve MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ın katıldığı bir programda şehitler için “telef oldular”, PKK leşleri için ise “şehit oldular” ifadeleri kullandığını anımsattı.

Tozan eleştirilerinin dozunu artırarak Kaşıkoğlu’na şöyle yanıt verdi:
“İddia ve sahibine baktığımızda siyasi varlığını tek kişiden alan ve tek kişinin siyasi politikalarına göre pozisyon belirleyen, dünü ile bugünü çelişki halinde olan biri çıkıyor karşımıza. Siyasi ömrünü tüketmiş, bitik ve adeta siyasi mevta konumunda olan birinin her fırsatta kamera karşısına geçerek partimize saldırır vaziyette konuşmasının anlamsız olduğunu ve kendisine yeni bir siyasi sayfa açmayacağını hatırlatıyor siyasi üslup ve nezaketten uzak olan Kaşıkoğlu’nun bir daha tarafımızca muhatap alınmayacağını belirtiyorum’’ ifadelerine yer verdi.”