Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in OSB toplantısında OSB ihaleleri ile girdiği tartışma siyasilerin de konuya dikkatini çekti. CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Yeypaş hakkında yaptıkları araştırmaların sonucuna göre, bu şirketin yüzde 93'ünün Düzce Belediyesi'ne, kalan kısmının ise ilçe belediyelerine ait olduğunu, bu şirketin bu güne kadar OSB'den toplam 10 Milyon YTL'lik ihale aldığını söyledi. Tozan, TSO Başkanı ve Belediye Başkanı arasındaki tartışmanın OSB'nin 2 giriş kapısının 220 Bin YTL bedel ile Yeypaş'a verilmemesi nedeniyle çıktığını da dile getirdi.

Tozan,10 Milyon YTL'lik ihaleyi tek başına alan bir firmanın bu işleri yan kuruluşlarına devrederek yaptırdığını, iş makinası olmayan ve iki sandalye ve iki masa ile iş gören firmanın kazancını yurt dışı gezileri ve Komşular Bayramı etkinlikleri için harcadığını iddia etti. Tozan, parti olarak konunun takipçisi olacaklarını söyledi.