Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın Öncü Haber aracılığıyla belediyenin tartışılan şirketleri YEYPAŞ ve İNTAŞ’ta olağanüstü genel kurul yapılarak çalışmadan maaş alanlarla yolları ayıracaklarının sinyalini vermesi üzerine CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan basın açıklaması yaptı.

İki genel müdüre aylık 30 bin lira maaş
Düzce Belediyesi’nin yüksek miktardaki borcunun nedeninin belediyeye ait şişik kadrolar olduğunu iddia eden Tozan, “Belediyeye ait her iki şirketi yöneten genel müdüre aylık brüt 30 bin liraya yakın maaş ödenmektedir. İstifa eden Düzce eski Belediye Başkanın eş, dost, akrabaları ile AKP’nin siyasi kadroları da bu şirketlerden maaş almaktadırlar bu durumu belgeleri ile daha önce kamuoyuna açıklamıştık.Ayrıca bazı emekli ve çalışan belediye başkanlarına yönetim kurulu üyesi ve huzur hakkı adı altında ödenen paraların miktarları hiç de azımsanacak düzeydedirler.” ifadelerini kullandı.

“Başka kadrolar mı taşınacak?”
CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın bu kadrolarla ilgili sorunu nasıl çözeceğini merak ettiğini belirterek şu ifadelerde bulundu:
“Biz merak ediyoruz. Düzce Belediye Başkanı Sayın Dursun Ay bu problemi nasıl çözecektir?Bu iki şirketin Düzce'ye bir faydası yoktur.Bu iki şirketin arpalık olmaktan çıkarılması arzumuzdur.Burada problem mi çözülecek, yoksa bu şirketlere başka kadrolar mı taşınacak hep beraber göreceğiz.Konuyu daha önce gündeme taşıyan parti olarak, yeni oluşacak bu durumu da takip etmekteyiz ve bundan sonrasını da takip edeceğiz.Perşembe günü,Düzce Belediye Başkanı Sayın Dursun Ay'ın önünde üç seçenek olduğunu görüyoruz.”

“Algı operasyonu yapılacak”
Ay'ın önünde üç seçenek olduğunu gördüklerini kaydeden Tozan, “Şirketler rehabilite edilecek ve Bizim vergilerimiz Düzce için kullanılarak yetim hakkı korunacaktır.Eski başkanın kadroları uzaklaştırılacak ama yerine yeni yönetimin kadroları atanacaktır. Değişen bir şey olmayacaktır.Durumu idare etmek için birkaç kişiyi istifa ettirerek toplumda algı operasyonu yapılacaktır.” dedi.

Haber: Ö. YILMAZ