Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün geçtiğimiz gün Gümüşova’da gerçekleştirdiği mitingde kullandığı “Bu anayasa değişikliği diktatörlüğe götürecekmiş. Bunları CHP, FETÖ'cüler, PKK, DAEŞ söylüyor. Bakın diktatörler darbeyle gelir seçimle gelmez.” ifadelerine CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’dan tepki geldi. 

Yazılı bir açıklama yapan Tozan, AK Parti tarafından diktatör ilan edilen Beşer Esad’ın da seçimle iktidara geldiğini hatırlatarak, milli irade vurgusu yapan AK Parti’nin neden Beşer Esad’ı devirmek istediğini sordu.

Yapılmak istenen anayasa değişikliği ile sistemde denetleme mekanizmasının kısıtlı olduğunu ifade eden Tozan, bu durumun zamanla diktatörlüğü doğuracağını iddia etti. Teklifin geçmesi durumunda yargı bağımsızlığının ortadan kalkacağını savunan Tozan, AK Parti tarafından hazırlanan ve 2010 referandumu ile yürürlüğe giren maddeler sayesinde FETÖ/PDY örgütü üyelerinin HSYK ve Anayasa Mahkemesi’ne sızdığını belirtti.

Özlü’nün referanduma “hayır” diyenleri terör örgütleri ile anmasına karşılık olarak Tozan 4 soruya cevap aradı. İşte Tozan’ın o soruları:

1-FETÖ devlete sızmış sorusuna; “Buna kargalar güler” diyen CHP bakanı mıdır?
2- Apo’dan övgü dolu sözler ile bahseden ve “Sayın” sıfatını itham eden hangi CHP’li siyasetçidir?
3-DAEŞ’li teröristler için Genel Başkanımızın ısrarla “terörist de” çağrısına; “Birkaç öfkeli genç” diye cevap veren hangi partinin Genel Başkanı ve Başbakanıdır?
4-Birkaç gün önce Van mitinginde "Biz aynı ezgilerle yürek tellerimize dokunan Ahmet Kaya ve Şivan Perver’iz” diyen Sn.Başbakan Binali Yıldırım değil midir? Peki Türk Devletine “terörist” diyen Şivan Perver değil midir? Bu durumda terör ile aynı safta olan CHP midir?