Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifasına ilişkin muhalefetten açıklamalar gelmeye devam ediyor. MHP İl Başkanlığı’ndan sonra bir istifa değerlendirmesi de CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’dan geldi. Tozan, yazılı açıklamasında Keleş’in istifa etmediğini ettirildiğini savunarak yargılanmasını istedi.

“Teşkilatı da kendisine sahip çıkamamıştır”
Keleş’in görevinden istifasını büyük bir memnuniyet ile öğrendiklerini belirten Tozan, “Yapıcı muhalefet anlayışımız ‘'şeffaf' siyaseti ve "liyakati” merkezine oturtmaktadır. Sayın Keleş görevde olduğu sürece ‘'şeffaflık” ve “liyakat" ilkemiz gereği gündeme getirdiğimiz hiçbir konuya net cevap verememiş ve teşkilatı da kendisine sahip çıkamamıştır. Çünkü ortada hesabı verilemeyen kayırmalar ve tüyü bitmemiş yetim hakları mevzu bahisti.” ifadelerini kullandı.

“Mehmet Keleş istifa etmemiş, ettirilmiştir”
Keleş hakkında ‘şaibeli’ olduğunu iddia ettiği konulara ilişkin hazırladıkları dosyaları Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı’na gönderdiklerini hatırlatan Tozan, “Dosyaların içeriğinde Hecinler Katı Atık Depolama Tesisi ihalesi, Düzce Belediyesi Denetim Komisyonu Raporları ve belediye bünyesinde üst düzey yönetici olan Mehmet Keleş’in akrabalarına ilişkin belgeler ve bilgilendirmeler mevcuttu. AK Parti yönetim kademelerine gereğini geç de olsa yaptıkları için teşekkür ederiz. Zira Mehmet Keleş istifa etmemiş, ettirilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

“İstifanın arkasındaki gerçekler açıklanmalı”
Keleş’ten alamadığını belirttiği cevaplar üzerine açtıkları davalar olduğunu kaydeden Tozan, kendisinin yargılanması için görevi sebebi ile İçişleri Bakanlığı’nın onayı gerektiğini aktararak, “İsteyerek istifa etmediği açıktır. Bu edenle, istifanın arkasındaki gerçekler açıklanmalıdır.” çağrısı yaptı.   

“Adalet artık kendisine de lazım”
Tozan son olarak, Keleş’in istifasının bir aklanma aracı olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

“Ortada bir suç varsa yargıya gidilmelidir. Suçu gizlemek suçtur. Ülkeyi artık yönetemeyen AK Parti’de bir telaş vardır ve istifaları kaybedilen itibarı ve toplumdaki krediyi yenileme aracı olarak kullanmaya çalışmaktadırlar. Bu şekilde toplumda bir algı operasyonu yapılmaktadır. Biz toplumun ferasetine güveniyoruz. Milletimiz de gerçeklerin farkındadır. Sayın Keleş’e son sözümüz, Düzce'de üzeri pislik ile kapatılmaya çalışılan ‘Adalet’, artık kendisine de lazımdır.”

Haber: Ö. YILMAZ