CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan yaptığı yazılı basın açıklamasında Ak Parti ‘hayır’ diyenleri sürekli olarak ‘’PKK-KANDİL ve FETÖ’’ ile ilişkilendirmeye ve algı ortamı oluşturarak oy devşirmeye çalıştığını gözlemlediklerini söyledi.

HDP’nin en güçlü olduğu illerde 2010 referandumunda evet oyları rekorlar kırdı
‘Hayır’ diyenler olarak PKK’nın ve siyasi uzantısı olanların HAYIR diyeceğini düşünmediklerini ifade eden Tozan, “PKK’ya yakınlığı ile bilinen HDP daha önceki referandum da ‘hayır’ ve boykot demiş olsa da evet’e çalıştığını biliyoruz. HDP’nin en güçlü olduğu illere baktığımızda 2010 referandumunda evet oylarının rekorlar kırdığını görüyoruz. Birkaç örnek verecek olursak 2010 referandumunda Bingöl’den yüzde 95, Şanlıurfa’dan yüzde 94, Bitlis’ten yüzde 93, Diyarbakır’dan yüzde 93, Hakkari’den yüzde 94 ‘evet’ oyu çıktığını görüyoruz.” dedi.

AK Parti bir taşla iki kuş vurma peşinde
AK Parti’nin bir taşla iki kuş vurmanın peşinde olduğunu kaydeden Tozan, Ak Partinin bir yandan terör örgütlerini hedefe oturarak milliyetçi oyları devşirmenin peşinde olduğunu savunarak, diğer yandan ise çözüm süreci günlerindeki bölgenin kanaat önderleri ile beraber hareket edebileceği endişesini taşıdıklarını aktardı.
HDP’nin ‘hayır’ demesi için hiçbir gerekçe olmadığı düşüncesini paylaşan Tozan, “2012 yılı çözüm süreci günlerine tekabül etmekle birlikte aynı yıllarda terör örgütü ele başısının da Başkanlık sistemini istediği ve başkanlık sistemini destekleyeceği konusunda haberlerin basında yer aldığını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tozan, son olarak “HDP, ‘hayır’ dediğinde ‘evet’ için oy patlaması yaşanıyorsa ‘Boykot’ dediğinde evet’in önü açılıyor ve hiçbir rahatsızlık duyulmuyorsa bu durum kime yarıyor? Kimler HDP ile aynı safta oluyor?” sorusunu yöneltti.