MHP, 21 Haziran’da Başkan Mustafa Özensel’in istifası ile başlayan ve sonrasında, Genel Merkez’den habersiz oluşturulan yeni ilçe yönetimi fesih edilmişti. Bu gelişmelerin ardından MHP Genel Merkezi Düzce İl başkanı İlhami Caboğlu’na Akçakoca’da yeni bir yönetim kurma görevi vermiş ve Akçakoca’da yönetimde bulunmak için 90’a yakın rekor bir sayıda başvuru olmuştu.

Yaşanan bu rekor düzeydeki başvurunun ardından ince eleyip sık dokuyan Başkan Caboğlu ve ekibi geçtiğimiz cumartesi günü (31.06.2021) her kesime hitap edecek olan yeni ilçe teşkilat yönetimini Genel Merkezin onayına sunmuş ve yeni yönetim kamuoyuna duyurulmuştu.

Yeni oluşturulan Akçakoca İlçe Teşkilatı Yönetimi hakkında ilk kez Öncü Haber mikrofonuna özel açıklamalarda bulunan Başkan Caboğlu, bütün Akçakoca’yı kucaklayacak bir şekilde yönetim oluşturulduğunu belirtti.

“Genel Başkanımızın talimatıyla Akçakoca’da İlçe Başkanımızı seçmiş olduk”

Akçakoca’da yaşanan istifa ve sonrasında oluşturulan yönetimin fesih edilmesinin ardından MHP Genel Merkezi tarafından kendisine yeni yönetimi oluşturma yetkisinin verildiğini belirten Caboğlu, “Akçakoca’da Mustafa Başkanın istifasıyla ve sonrasında Genel Merkezin mevcut yönetimi görevden almasından sonra Genel Merkezimiz bize bir yetki verdi. Akçakoca’da yeni yönetim oluşmasıyla alakalı çalışma yapmamız yönünde bir talimat verildi. Bunun sonrasında bizde Akçakoca’da yenilerden olmak üzere her kesimle görüşerek bütün kesime hitap edecek bir teşkilat yapısını kurmak için bir çalışma içerisine girdik. İsmail Pazvant Başkanımız. Bizim İl Yönetim Kurulu Disiplin Kurulu üyesiydi, bunun yanı sıra şuanda hala yönetimde olan birbirinden çok değerli beş arkadaşımızda vardı. Biz altı ismi Genel Merkeze gönderdik. Bu altı arkadaşımızla alakalı Genel Merkezimiz bir çalışma içerisine girdi. Bizden de bu kişilerle alakalı görüşmeleri tamamladıktan sonra İsmail Pazvantla ilgili Akçakoca’da İlçe Başkanı olmasıyla alakalı ilgili Genel Başkanımızın talimatıyla Akçakoca’da İlçe Başkanımızı seçmiş olduk.” dedi.

“Her kesime her mahalleye hitap eden bir yönetim kurulu oluşturduk”

Yönetim kurulunu oluşturma esnasında hiçbir zaman menfi hareket etmediklerini belirten Caboğlu, “Akçakoca’da Yönetim Kurulu listesine baktığınızda her kesime her mahalleye hitap eden bir yönetim kurulu oluşturduk. Biz Akçakoca’ya ve Akçakocalılara bir sözümüz var. Akçakoca’yı daha iyi daha güzel noktalara taşımak için bir çalışma içerisinde olacağımızla ilgiliydi. Biz hiçbir zaman nefsi hareket etmedik etmeyiz de. Teşkilat bünyesin İsmail Başkan daha öncesinde hemen hemen iki dönemden beri görev almış İl Yönetim Kurulu Disiplin Kurulunda da görev alarak kendisi İl Disiplin Kurulu görevinden istifasını verip Akçakoca’da İlçe Başkanlığına seçilmiş oldu. Buradan kendisine ve yönetimine başarılar diliyorum. İnşallah bütün Akçakoca’yı kucaklayacak bir şekilde yönetimine yakışacak bir çalışma içerisinde olacaklar. Ben olacaklarına eminim, her biri birbirinden çok değerli. Baktığınızda bu yönetim kurulu içerisinde herkes başkan şeklinde gelecekle ilgili hedefleri olan çok değerli arkadaşlarımız.” diyerek yeni yönetime görevlerinde başarılar temennisinde bulundu” diye konuştu.

“Akçakoca’daki gelişmeler bizi mutlu ediyor”

Son dönemde meydana gelen sel felaketine ve pandemiye rağmenAkçakoca’da güzel işlerin yapıldığını belirten Caboğlu, “Ülkemize Akçakoca özelinden bakarsak sel felaketi ile başlayan pandemiyle devam eden bütün bu sıkıntılarla boğuşan Okan Başkana teşekkür etmek istiyorum. Ben makamıma geldiğimde veya cep telefonumda Akçakoca’ya tatile giden kişilerin bizi araması, Akçakoca Belediyesi ile ilgili iyi niyetlerinin olması Akçakoca’da ufak dokunuşlarla ciddi bir çehre değişikliğinin olduğunu, Akçakoca’nın tam bir tatil kenti haline doğru gittiği söylemeleri bizi mutlu etti, mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.

“Akçakoca turizm ağırlıklı bir çalışma içerisinde”

Akçakoca’yı gelecek günlerde turizm alanında çok başarılı projelerin beklediğini belirten Caboğlu, “Belediye üzerinden birkaç bir şey söyleyecek olursak, Akçakoca turizm ağırlıklı bir çalışma içerisinde olacak. Akçakoca’da Okan Başkanımızın bir deniz terasıyla ilgili bir çalışması var, Aqua Parkla ilgili bir çalışması var. Akçakoca’da Belediyecilik anlamında daha geniş projeleri Okan Başkanın kendisinin söylemesi daha şık ve doğru olur. Kendisiyle görüştüğümüzde Akçakoca’yla ilgili çok ciddi projelerinin olduğunu biliyorum ama benim buradan söylemem Okan Başkana haksızlık etmiş olurum. Okan Başkan bunlarla ilgili gereken bütün açıklamaları yapacak. Akçakoca’da biz kötü başladık gerçekten Selle başladık akabinde pandemi Belediyelerimizi çok yordu.  Sadece Akçakoca’yı değil bütün Belediyelerimizi yordu, ülkemizi yordu dünyayı yordu. Biran evvel bu pandemi’ den de kurtuluruz. Bu manada Akçakoca’ da yapılacak çok şey var. Teşkilatçılık anlamında bütün mahallelerde köylerde elini sıkmadık, kapısını çalmadık bir aile dahi bırakmayacağız. Bu Düzce genelinde de öyle ama yeni yönetimde kendileriyle de görüştüm kendileri de çok istekli ve çalışmaya arzulular. İnşallah Akçakoca daha öncesinde de söylediğim gibi diğer ilçelere’ de örnek olacak.” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

HABER: Mustafa KİLELİ