Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin 26. Dönem 3. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurul'da yaptığı konuşma ile başladı. Konuşmasında; günümüz dünyasında hiçbir yerin uzak olmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu durumun dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, olumlu veya olumsuz her gelişmenin tüm ülkeleri, tüm toplumları etkilemesine yol açtığını kaydetti.

"Geleceğe ümitle bakmak için sebebimiz çoktur"

"Zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde, geleceğe ümitle bakmak için de sebebimiz çoktur." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Bölgemizdeki tüm terör örgütlerinin içeriden ve dışarıdan saldırılarıyla yıkamadıkları bir Türkiye, güçlü bir Türkiye’dir. Uluslararası alanda yalnızlaştırma çabalarına rağmen, tüm platformlarda en ön safta yer alan bir Türkiye, güçlü bir Türkiye’dir. Ekonomik, sosyal, siyasal krizlere karşı bu derece dayanaklılık gösteren bir Türkiye, güçlü bir Türkiye’dir.”

Her kriz, beraberinde yeni fırsatları da getirir”

Her imtihanın aynı zamanda bir imkân olduğunu, her krizin beraberinde yeni fırsatları da getirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin çevresinde yaşanan krizlerin fırsat pencerelerini yakalama konusunda ciddi çaba gösterdiğine dikkat çekti.

Ülkemizin bu kritik dönemden, en güçlü şekilde çıkmasını birlikte sağlayalım”

Türkiye’nin 2023 hedeflerini, er veya geç gerçekleştireceğinin artık genel bir kabul hâline geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi daha ötesine geçiyor, 2053 ve 2071 vizyonlarımızın altını doldurma sürecini başlatıyoruz. Bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisimize de çok önemli görevler düşüyor. Buradan, tüm partilerimize, tüm milletvekillerimize çağrıda bulunuyorum. Gelin ülkemizin bu kritik dönemden mümkün olan en güçlü şekilde çıkmasını birlikte sağlayalım. Gelin Türkiye’nin geleceğini beraber inşa edelim. Gelin 2053 ve 2071 vizyonlarını birlikte somutlaştıralım. Gelin milletimizin karşısına farklılıklarımızla değil müştereklerimizle çıkalım. İşte o zaman ülkemizin büyüme, kalkınma, gelişme performansının katlanarak arttığını göreceğiz.” şeklinde konuştu.

"2019 seçimlerinin bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “2019 seçimlerinin bu güzel temennileri hayata geçireceğimiz bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Meclisimizin yeni yasama yılında yapacağı çalışmalarda ortaya koyacağı birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ruhuyla milletimize bu umudu vermesini diliyorum. Bu vesile ile geçen hafta, ahirete uğurladığımız Abdülkadir Yüksel kardeşime de huzurlarınızda Allah’tan rahmet diliyorum, ailesine başsağlığı diliyorum. Rabbim kendisini cenneti ile inşallah müşerref kılsın. Bu düşüncelerle bir kez daha, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 26. Dönem 3. Yasama Yılının hayırlı olmasını, başarılı geçmesini temenni ediyor, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.”

Haber: C. ÜSTÜNER