AK Parti Düzce Teşkilatları, İl Başkanı Mustafa Keskin’in ev sahipliğinde Erguvan Tesisleri’nde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda Düzce basınıyla buluştu. Toplantıda İl Başkanı Keskin ile birlikte Kadın Kolları Başkanı Gönül Asuk, Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Küçük, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, il genelinde faaliyet yürüten gazete, televizyon ve ajans temsilcileri ve muhabirleri katıldı.

Düzce adından söz ettirecek’

Burada 2021 yılını değerlendiren İl Başkanı Keskin, “Sizler de şahit oluyorsunuz ki Düzce her geçen gün büyüyor. Yatırımlar artıyor. Nüfus kalabalıklaşıyor ve sosyal hayat her geçen gün artıyor Düzce’de. Dolayısıyla salgınların, felaketlerin az daha olduğu, Düzce’nin geliştiğini görebileceğimiz bir 2022 yılı ümit ediyoruz. Bu sene pandemiyle beraber sel ve yangın felaketleri yaşadık. Daha güzel şeyler yaşadığımız bir yıl olur. 2022 AK Parti Teşkilatları olarak seçimlerden önce son yılımız. 2022’de bizler artık insanların karşısına yaptığımız eserlerle çıkacağımız, takibini yaptığımız eserlerin de sonucuna ulaştığımız bir yıl olmasını diliyoruz. Çalışmalarımız o şekilde. İnşallah Düzce adından söz ettirecek. Bu heyecanla yürüyoruz.” dedi.

Şehir Mezarlığı açıklaması: Eksik varsa belediye başkanımızla paylaşacağım

Basın mensuplarından gelen soruları da yanıtlayan Keskin,  vatandaştan gelen şikâyetler üzerine Öncü Haber’in gündeme taşıdığı Şehir Mezarlığı’ndaki kötü durumla ilgili de konuştu. Mezarlıkların üzerinde hassasiyetle durulması gereken alanlar olduğunu ve konuyla ilgili Düzce Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Erol Bayraktar ile görüştüğünü ifade eden Keskin şunları aktardı:

“Konuyu mezarlık müdürüne sorduğumda burada insanların özellikle şahsi mülklerdeki ağaçların kesimiyle alakalı dilekçelerin olduğu söyledi. Ben de insanları dinleyince özel mülkteki ağaçlara dokunursanız davalar açılır sorumlu olursunuz dedim. Dilekçeleri var. Kamuya ait olanlar da orman mühendislerinin çürüdüğü için tehlike arz ettiği için işaretlediği ağaçların ihale yoluyla kesime verildiği bilgisini aldım. Hatta 1-2 ay önce orman işletmesinin bahçesindeki bir ağaç yolun tam ortasına düştü. Şehir Mezarlığı’nda da kökleri mezarlara girmiş yıllanmış ağaçlar var. Bana anlatılan bu. Orada bir sincap popülasyonu da var. Bunlara da teknik olarak dikkat edildiğinin bilgisini aldım. Burada bir eksik varsa bunu belediye başkanımızla paylaşacağım doğal olarak. Şehrin diğer mezarlıklarından insanlar da bana geldi ağaçların seyreltilmesi için. Konuyu belediye başkanlığımızla görüşürüz. Ölülerimize saygı duymamız lazım. Benim 3 kuşak dedelerim de o mezarlıkta. Dolayısıyla oradaki düzenin ve temizliğin çok önemli olduğunu ben de biliyorum.”

Akçakoca minibüsleriyle ilgili: ‘Bu düzene alışılması gerekiyor’

Akçakoca-Düzce arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin şehir merkezine girmesi konusunda getirilen yasakla ilgili soruya da yanıt veren Keskin, Akçakoca’dan buraya gelen minibüsler belediyenin minibüsleri değil. Düzce’nin dört bir yanındaki köylerin minibüsleri var. Bu minibüsler D-4 Belgesi ile çalışıyor. Bu belgeli araçlar şehir merkezine giremez. Kanunun metni açık. Geçen hafta il trafik komisyonu toplandı. Kendilerine kanun anlatıldı. Komisyon bunlara bir güzergâh belirlemek zorunda. Şehrin merkezine girmeden terminalde gidiyorsunuz. Bu Bolu’da da böyle.  15.20 Bütün şehirlerde aynı. Kanun herkesin hakkını korumakla mükellef. Bu düzene alışılması gerekiyor. Bu minibüslerin hepsinin şehir merkezine girip de bir keşmekeş yaşandığını düşünebiliyor musunuz? Burada bir düzen kuruluyor.” diyerek uygulamanın devam edeceğini vurguladı.

‘2021 turizm değerlerinin gün yüzüne çıkarılıp konuşulduğu bir yıl oldu’

Turizm yılı olarak ilan edilen 2021 yılında yürütülen faaliyetleri ve ‘Düzce’ye Gel’ kampanyasını da değerlendiren Keskin, “Bu yıl dışarıdan buraya hem sağlık hem öğrenci noktasında hem de turistik amaçlı insanlar geldi. Bunun yüzde kaçının, turizm yılı ilan edilmesinin ardından insanların Düzce’yi fark ederek geldiğinin bilgisi ben de yok. Düzce hakikaten gelişiyor. Şu anda yurtdışı uyruklu 2 bin öğrenci Düzce’de okuyor. Bu yıl Akçakoca, Yığılca ve diğer ilçelerdeki turizm değerlerinin gün yüzüne çıkarılıp konuşulduğu bir yıl oldu.” dedi.

Önce Efteni, sonra Kardüz

Yıllardan bu yana Düzce’de turizm potansiyelini ortaya çıkararak ekonomiye katılması için yürütülen çalışmalarla ilgili de konuşan Keskin, bazı konuların masa başında konuşularak değil hayatın doğal akışında olması gerektiğini kaydetti.

Keskin, “Ben esnafım. Hayatın içinde geliyorum. Bir şeyi masa başında konuşarak değil de hayatın doğal akışında olması gerektiğini düşünüyorum. Biz yıllarca Kardüz’e çıktık indik. Kayak merkezi olsun, kar tutuyor tutmuyor dedik. Ama hiçbir şey olmadı. İlk önce Efteni Gölü’nün bitmesi lazım. Yıllarca konuşulan oradaki otel yıkıldı ve yenileri yapıldı. Birkaç sene sonra Abant’ın 1.5 katı büyüklüğünde Efteni Kuş Cenneti’nin hayata geçtiğini birkaç sene sonra göreceğiz. Oraya bir potansiyel çekilecek. Kardüz’ün ondan sonra konuşulması gerekiyor. Siyaseten Nutuk atmak çok kolay. Önemli olan bu hayatın gerçekleriyle olması gerektiği gibi davranmak. Ben inanmadığım hiçbir şeyi bu insanların karşısına geçip de söylemedim. Ben inanıyorum gölün işi bittikten sonra Gölyaka parlayacak, Düzce’yi tetikleyecek. Akçakoca çok önemli. Dalgakıranların ihalesi yapıldı. Yıllardan beri konuşuluyordu. Melenağzı’ndan Alaplı sınırına kadar Akçakoca gerçekten müthiş ve gözde bir yer olacak. İki tane yat limanı projesi var: Biri Amasra biri Akçakoca. Bu hayal değil. Bunların hepsi bitti. Şu anda Balıkçı Barınağı’nı bekliyoruz. Olduğu zaman hemen yat limanını oraya konduracağız. Akçakoca bizim gözbebeğimiz.” diye konuştu.  

Abant’a Düzce’den uzanan yol turizme katkı sağlayacak

Düzce-Abant yolu için yürütülen çalışmalar neticesinde Beyköy’den giden yolun turizm ağına aldırılmasını eleştirenlere de yanıt veren AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, “Ben Abant’ın reklamını yapıyormuşum. Öyle bir şey yok. Binlerce araç İstanbul’dan Abant’a gidiyor. Bugün 81 ilde Abant’ı bilmeyen yok. Abant’a İstanbul yönünden gelenler Beyköy’de Abant levhasını görünce oradan girecekler bizim Semendere Şelalemizi ve Sinekli Yaylamızı görecekler. Oralarda tesislerde arttıkça belki Abant’a gitmeyecek orada kalacak. Bunları 3-5 sene sonra yaşayıp göreceğiz. Bütün turizm rehberlerinde turizm yolu olarak bunu görecek. Şu anda Abant’ın Bolu tarafından gidilen yolu turizm yol ağına ait değil. Sonbaharı başka, kışı, ilkbaharı, yazı başka güzel öyle güzel ağaçlı bir yoldan gidiyorsunuz ki bunun çoğu Düzce topraklarında.” diyerek bu yolun Düzce turizmine katkı sunacağını söyledi.

İlçeler yarışır hale geldi

Keskin son söz olarak da Düzce’deki turizm potansiyelinin açığa çıkması için verdikleri mücadelenin geldiği noktanın daha da ileri taşınacağını, “Turizm olarak biz yakın gelecekte çok farklı bir noktaya gideceğiz. İlçeler kendi aralarında yarışacak hale geldi.” sözleriyle vurguladı.

HABER: Mehmet GÜNESEN