Düzce AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Çilimli’de siyah çeltik ekim programı öncesinde Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorularını yanıtladı. Keskin, Düzce için üzerinde çalıştıkları ‘hibrit kalkınma modeli’ projesini detaylarını da ilk kez Öncü mikrofonuna anlattı.

“Düzce’nin kalkınmasına yönelik bir atılım olacak”

Bu yeni modelin Düzce’nin sanayisi, tarımı ve turizmi için önemli olduğunu kaydeden Keskin, “Düzce için biz tüm Düzce’yi kapsayacak bir kalkınma modeli geliştirmek istiyoruz.  Biz bu konularla ilgili AK Parti il yönetiminde ve milletvekillerimizle yaptığımız istişarelerde bir ‘hibrit kalkınma modeli’ üzerinde çalışıyoruz. Bu model inanıyorum ki tüm Türkiye’ye örnek olacak. Projemizde üç ana bölüm var. Bunlar turizm, tarım ve sanayi.  Biz bu üçlü grupla birlikte çalışacağız ve birbirinden etkilenecek olan bir proje üzerinde nasip olursa çalışmalarına başlayacağız.  Önümüzdeki günlerde detaylarını vereceğiz.  Hem organize sanayi yönetimleri ile hem tarımla hem de turizmle ilgili bir detay çalışması yapacağız. Bu gerçekten de Düzce’nin kalkınmasına yönelik bir atılım olacak.” dedi.

“Tarım Bakanlığı’nda uzmanlar gelecek…”

Düzce’nin tarımsal anlamda verimli bir toprak yapısına sahip olduğunu kaydeden Keskin, “Düzce için bir ‘master planı’ yaptık. Özellikle tarım alanında, biz Tarım Bakanlığı ile görüşmelerimizde Düzce’nin bir analizinin yapılması kararını aldık. Bakanlıktan uzmanlar gelecek, küçükbaş hayvancılık, büyükbaş hayvancılık, su ürünleri ve tarım üzerine Düzce’de neler yapacağız, neyin üzerine gideceğiz hakkında master plan yapacağız. Burada bakanlığımızdan katkılar ve destekler alacağız.  Biz Türkiye’de Düzce olarak iyi bir toprağa sahibiz. Ama yerlerimiz küçük.  Burada küçük alanlarda ürettiklerimizi hem pazarlayacak hem pazarlara açılacak ve hem de özellikle İŞKUR ve Sosyal Yardımlaşma Kurumu vasıtasıyla yoksul çiftçilerimize örnek projeler gerçekleştireceğiz. İnşallah Düzce için hayırlı olur.  Burada AK Parti’nin gücü ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın gücüyle Düzce’de farklı işler yapmak istiyoruz.” diyerek tarıma yönelik çok kapsamlı projelerin sinyalini verdi.

“Herkes elini taşın altına koyacak”

Yığılca’nın kendisine has arı türünün ürettiği baldan örnek veren Keskin, “Tarım Kredi Genel Müdürü ile görüştüm.  Şu anda Yığılca balımız Tayland’a ihraç ediliyor.  Yığılca arılarına ait bu bal Tayland’a gidiyor.  Biz inanın çiftçilerimizin ürettiklerini pazarlayacak noktaya geleceğiz. Bunun için de inşallah valiliğimiz, belediyelerimiz işte burada olduğu gibi herkes taşın altına elini sokacak.  Burada da hem turizm açısından hem tarım hem de sanayi açısından gerçekten büyük katkılar olacak.” dedi.

“Tarıma destek olacak bir OSB planı yapacağız”

Birinci derece verimli tarım arazilerinin OSB yapmına açılacak olmasına yçnelik eleştirilerle ilgili de konuşan Keskin, “OSB yönetimleriyle görüşmeler yapacağız. Bu hafta görüşeceğiz, Vali Bey başında olmak üzere bürokratlarımız burada OSB’nin içinde tarımla ilgili konularda işlenecek. Sonuçta tarıma düşman, tarımı engelleyecek değil de tarıma destek olacak bir organize sanayiyle birlikte bir plan yapacağız. Bunu değerlendireceğiz. Önümüzdeki günlerde bunu sizlerle paylaşacağız. Biz bir yola çıktık Allah sonun hayırlı eylesin. İnşallah tüm dünyada pazarlara açılacak bir tarım sektörü bir turizm sektörü organize sanayilerimiz gerçekten başarılı.” sözleriyle OSB’nin genişletilmesi konusunda görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

 “Çilimli’de OSB’de vatandaşlar mağdur olmayacak”

Çilimli’de şu an tarım için geldik buraya ama Çilimli’de de bir organize kuruluyor. İnanın Çilimli Organize Sanayi Merkezi de örnek bir olacak. Şu anda dahi yer yok, burada yaklaşık 3 bin 500 – 5 bin kişi arası şu anda mevcut çalışacak. Mahkemeler sonuçlanacak vatandaşımız mağdur olmayacak. Önümüzdeki aylarda Çilimli’de OSB’nin temelleri atılmış olacak. Hedefimiz ilk kazmayı temmuz ayında vurmak” dedi.

 “İstanbul’daki AK Partili belediyelerle anlaşılacak”

Projenin tamamlanma tarihi ve istihdam konularında bilgi veren Keskin şöyle devam etti:

“Bu yılın sonuna kadar alt yapısını yapacağız. Tarım Bakanlığı’ndan da destekler konusunda da neyi ne kadar destekleyeceğimizin altını çizeceğiz. Ondan sonra da bir an önce başlamamız lazım. Çünkü zaman hızla akıp geçiyor. Biz İstanbul’daki AK Parti belediyeleri ile de görüşeceğiz. Oradaki pazarlara da gireceğiz. Sonuçta önemli olan burada üretilen her şey değerinde satılsın değerinden fazlaya satılsın ve ben çok iyi biliyorum yıllarca sanayi çarşısında esnaflık yaptım. Köylülerimiz karpuz ekerdi, şu anda hala ekiliyor. Traktörün arkasında Sanayi Çarşısı’nda dolaştırıp yok pahasına satıyorlardı. Bir soğuk hava deposunda onları tutsak, onları hatta ihraç etsek ve gerçekten değerinde satılsa önemli olan hani hep eleştiriliyor ya gerçekten de öyle tarlada para etmiyor, marketlerde bir dünya para, nereye gidiyor? İşte bu aradaki para çiftçinin cebine girsin diye bu projelerin önemi gerçekten büyük.

“Düzce’nin fotoğrafını çekeceğiz”

Tarım Bakanlığı’yla görüşmeler yaptım. Düzce’nin bir fotoğrafını çekeceğiz. Düzce’de hangi ürünlerin olacağını, değişik ürünleri, küçük yerlerde para edecek ürünlerin satışına önem göstereceğiz. Bunların Düzce’de üretilmesine önem göstereceğiz. Burada da bu konunun uzmanları gelecek buraya. Bir fotoğraf çıkacak ve mastır planı hazırlayacağız ve diyeceğiz ki Düzce’de şu ürünlerin üzerine gidiyoruz ve devletten de destek alacağız”.