Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun özel talimatıyla üç milletvekili  Düzce'ye geldiklerini ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu katıldığı GÜNLÜK Programında "erken seçim kararını" ve "koalisyon görüşmeleri arasında yaşanan gelişmeler" hakkında önemli tespitlerde bulundu.

            KÜRT SORUNU NÜKLEER BOMBA GİBİ PATLADI

Erol Tayhan'ın "Seçim sonrası çıkan olayları siz neye bağlıyorsunuz" şeklindeki sorusunu da net cevaplandıran CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimin başlamasıyla birlikte oy istemeye başladığını belirtti. Erdoğdu :"Seçim başladı Erdoğan Akp'ye oy istemeye başladı.Bu milletin ferasetiyle bu kadar oynamamak lazım. 'Verin 400 milletvekili bu işi huzur içinde çözelim' dedi..Bazen cümlenin tersi cümleyi ifade eder. 400 milletvekili vermezseniz büyük huzursuzluk çıkacak..Halkta vermedi 258 tane verdi..Ve 8 haziran günü Türkiye'yi felç etti Tayyip Bey..Seçim sonrası bir anda Kürt sorunu patladı nükleer bomba gibi...Bütün kentler çözüm sürecinde terör örgütüne teslim edilmiş adeta evler cephaneliğe dönmüş." dedi:

            "17-25 ARALIK ARAŞTIRILSIN ARKADAŞ

Koalisyon görüşmeleri esnasında yaşanan 35 günlük sürede CHP'nin teklif ettiği 14 maddenin   detayını da veren Erdoğdu:"Türkiye'de yolsuzluk dosyalarını açıklayan milletvekillerinden biriyim ben ki biz bile yolsuzluğun ancak binde birini biliyoruz.Tayyip Bey gizli yolsuzlukların açıklanmasından korktuğu için 'aman  CHP bunları görmesin' diye  bu yüzden hükümeti kurma görevini genel başkanımız Kılıçdaoğlu'na vermedi..Yasayı ve anayasayı uygulayalım dedik biz.Ayakkabı kutularında bulunan paranın hesabını verin dedik biz..17-25'e bir bakalım arkadaş..'Darbe var' diyor varsa araştıralım cevalandıralım..Yargıya götürelim. Ayakkabı kutularında paralar var..O para ne bunu izah et bize.. Hüküm vermiyoruz güçlü deliller var diyoruz.."

Emekliye iki maaş verilmesi ve asgari ücretin artırılması gibi konuların lütuf olmadığını dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Aydoğdu: "Bu ülkede para var. Ama bu paraları bir takım siyasi yakınlarınıza veriyorsunuz.. Doları getirdiniz 3 lira yaptınız 180 milyar dolar dış borcunuz var.Zararımız 32 milyar dolar..Emekliye verseniz 10 milyar dolarla emeklinin tüm derdini çözmüş olacaksınız.18 milyonun hakkını Tayyip Bey'in bir ihtirası yiyivermiş oldu..Bir kaçak saray yaptırıyor 6 trilyon ya..Çankaya'da otursan ne olacak.Bir uçak aldı kendisine bir milyar dolar..Ya beş tane uçağın var.. Kendi lüksünü TC'nin prastiji olarak yutturuyo" dedi:

            KÜRDİSTAN KOPARTILIYOR

"Kanımızı akıta akıta Türkiye'nin bir parçası kopartılıyor" diyen Milletvekili Erdoğdu :"Kürdistan kopartılıyor. Büyük Ortadoğu projesinin bir uzantısı bunlar..Esed boşuna düşman ilan edilmedi. IŞİD'in çoğunluğu müptezellerdir.İslam'ı temsil edebilirler mi! İslam'a vurduğu darbeyi düşünün. Yurt dışında uyuşturucu kullananlar bir anda sakal makal bırakıp Bu hale gelmiş insanlar.“ Dedi.

            AKP İSRAİL YANLISI

Erdoğdu, Ak Parti‘nin israil yanlısı bir parti olduğunu iddia etti.Erdoğdu, “Ak Parti, İsrail lobi şirketlerine israil karşıtı olmadığını göstermek için 65 milyon lira para ödemesi manşettir. Yalanım ve eksiğim varsa biri çıksın konuşsun. “ dedi.

Haber;E.TAYHAN