Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Anıtpark Meydanında ‘Teröre Lanet Türkmen Bayır bucağına Davet’ ve Şehitleri anma etkinliği düzenlendi. Türk Bayrağı açan dernek üyeleri, ellerinde dövizler taşıyarak “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları attı.

 Anıtpark’ta kurulan kürsüde derneğin amacını ve faaliyetlerini anlatan Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncü, Türkmenlere götürülmek üzere bir ay sürecek yardım kampanyasına destek istedi.

Bağışlarımızı alıyor…

Türkmen Dağı’ndaki izlenimlerini paylaşan Üçüncü, Türkmen Dağı’na yapılan bağışlarla ilgili çarpıcı iddialar da bulundu.

Üçüncü, “ Türkmen Dağı’nda IŞİD, DAEŞ gibi bir örgüt yoktur. Orası sadece Türkmen Dağı Osmanlı zamanında İpek yolunu korumak için Türkmenlerin yerleştirildiği bölge. O zaman da bizimdi yine bizim olarak kalmaya devam edecek. Ama vatandaş olarak yaptığımız yardımların nereye gittiğin görmek her Müslümanın görevidir. Bize bir mesaj olarak algıladık. Kızılay bizi sırtımızdan vuruyor. Milliyetçilik duygularımızla, dini milli duygularımızla oynuyor. Bağışlarımızı alıyor yine gidiyor bize karşı savaşan ajanlarına veriyor. Ben bunları gördüm, aksini ispat edecek olanlara da bilgiyle, belgeyle nerede istiyorsa orada görüşürüm.” ifadelerini kullandı.

“Düzce Türkmen Dağı’na sahip çık” diye konuşmasını sonlandıran Üçüncü, Anıtpark ve Alışveriş merkezi arkasında konuşlanacak yardım TIR’larında ayni ve nakdi yardımları kabul edeceklerini belirtti.

Haber;S.KAŞKIR