Cumhurbaşkanı Adayı Ekmelettin İhsanoğlu’nu desteklemek için Düzce’ye gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, il başkanlığına ziyaret etti. Ziyarette CHP İl Başkanı Müjgan çakman ve partililerde bulundu.
DSP İl Teşkilatını ziyareti esnasında açıklamada bulunan DSP Genel Başkanı Masum Türker, Recep Tayyip Erdoğan’ın bir padişahlık ve hükümranlık kurma hedefine yöneldiği için İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması gerektiğini vurguladı.

 

 

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın Bir parti devleti kurma hedefine doğru gittiğini söyleyen Türker, son 7 yılda cumhurbaşkanlığının bağımsız olmadığını, parlamento dışında kalan siyasi partileri ziyaret etmediğini belirtti.


Türker, ülkenin yanlış politikalar nedeniyle Ortadoğu’da sözü geçmeyen bir ülke haline geldiğini, ülkenin itibarının hem içeride hem dışarıda kazanılması için Ekmelettin İhsaoğlu’nun cumhurbaşkanı olması gerektiğini söyledi.

Türkiye’yi Ortadoğu’da yalnızlığa ittiği için “Asıl Nankör Recep Tayyip Erdoğan’dır.” Diyen Türker, böyle bir kişinin cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini dile getirdi.

İl teşkilat ziyaretinin ardından Öncü TV’de günün içinde programına canlı yayın konuğu olarak katıldı. Programda açıklamalarına ilaveten Türkiye’nin ekonomik anlamda iyiye gitmediğini vurguladı. Türker, Erdoğan’ın birinci turda kazanma şansı olmadığını iddia etti. Boş ve kullanılmayan oyların Recep Tayyip Erdoğan’a artı sağlayacağını bu yüzden her vatandaşın sandığa giderek demokratik hakkını kullanmaya davet etti.

 

 

 

Türker, Dini bütün bir aday karşısında Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk defa din eksenli bir siyaset yapamadığını, bu yüzden ırk ve mezheplere yönelik ayrıştırma politikası güttüğünü iddia etti. Bir parti genel başkanına mezhep üzerinde saldırmasını da kınadığını da sözlerine ekledi.

 

Haber: E. Tayhan