Türk Ceza Kanunu'ndaki cinsel istismar suçunda yargılamaya ilişkin TBMM'de görüşülen yeni düzenleme için Düzce Ülkü Ocakları Bayan Birimi üyelerinden pankartlı eylem geldi. Düzce Ülkü Ocakları Bayan Birimi üyelerinin Anıtpark Meydanında gerçekleştirdikleri pankartlı sessiz eyleme Düzce Ülkü Ocakları Erkek üyeleri de destek verdi.
Düzce Ülkü Ocakları Bayan Birimi Başkanı Rümeysa Ataseven,  yaptığı açıklamada, “Adınızın ak olması yetmez, önce alnınız ak olacak.” sözleriyle tepki gösterdi.  Ataseven, “Tecavüzün yeri nikah masası değil, idam sehpasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 17 Kasım 2016 tarihinde iktidar milletvekilleri tarafından skandal bir öneri sunuldu. Önergeye göre, tecavüze uğrayan çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi durumunda ceza ertelemesi söz konusu hale gelecek. Muhalefet partilerinin açık oylama talebi üzerine yapılan ikinci oylamada yeterli sayıya ulaşamayan önergenin Salı günü tekrar görüşülmesi gündemdedir. Kendi evladını tecavüzcü ile evlendirmeye razı gelmeyecek vekillerin, milletin evlatlarına tecavüzü meşrulaştırması kabul edilemez. "dedi.
Mecliste görüşülen önergeyi okuyarak açıklamalarına devam eden Ataseven, "Toplumumuzun İslami ahlak anlayışına ve Türk töresinin gerektiği gibi davranmaya davet ediyoruz. Vicdan nedir bilmeyen ve küçük çocukların hayatlarını mahveden canilerin en ufak bir affedici unsurla yargılanmasını sindirmiyoruz. Küçücük çocukların yaşadığı ruhsal dünyasında ömür boyu bir ölü haline getiren her vicdansıza ölüm istiyoruz. Bunun için tüm toplumumuzu tez zamanda tepki koymaya davet ediyoruz. Milletin seçtiği siyasileri de milletine yaptığı bu yanlıştan dönmeleri için uyarıyoruz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.