Gelecek Partisi Düzce İl Başkanı Vildan Tokaliç ve kurmaylarının öncülük ettiği toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Düzceli gazeteciler ve parti üyeleri katıldı.

“Yıllarca Muhsin Yazıcıoğlu ile siyaset yaptım”

Partisinin Düzce İl Koordinatörlüğüne atanan Cemal Eğin, kendisinin tanıtımı için gerçekleştirilen toplantıda söz alarak şunları söyledi:

“Ben 28 yıldır siyasetin içindeyim. Rahmetli Muhsin Başkan zamanında 10 yıl İstanbul 2’nci İl Başkanlığı, bir dönem Ankara’da Genel Merkez Yöneticiliği, 3 dönem milletvekili adaylığı ve vefatına kadar da protokolden sorumlu yardımcısıydım.

“Kuruluşundan itibaren Gelecek Partisi’ndeyim”

Şimdi Gelecek Partisi’nin kurulmasıyla beraber Sayın Başbakanımız Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu Bey ile çalışmaya başladık. Hem Genel Başkan danışmanıyım hem de Mali İşler başkan yardımcısıyım. 10 gün evvel Düzce ilimize de il koordinatörü olarak atandım.

Görevim gereği artık Düzce’ye daha sık gidip geleceğim. Bundan sonra inşallah daha sık görüşeceğiz.”

Eğin’in konuşmasının ardından söz alan AK Parti eski dönem Milletvekili Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İdari ve Mali İşler Başkanı Feramuz Üstün, katılımcılara teşekkür ederek şunları söyledi:

“Benim bu sene Düzce’ye 2’nci gelişim. Bugün de İl Başkanımızın organizasyonuyla yine Düzce’deyiz caddeleri sokakları gezip vatandaş ve esnafların dertlerini dinleyeceğiz.

“Seçimden önceki son yazı vatandaşlarımızı dinleyerek geçireceğiz”

Biz Gelecek Partisi olarak özellik bu seçimden önceki son yazı vatandaşlarımızı dinleyerek geçireceğiz. Şu anda Genel Başkan Yardımcılarımızdan oluşan heyetlerle Anadolu’da kapı kapı geziyoruz, milletimizi dinliyoruz…

Hepimiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz ve inşallah hep birlikte atlatacağımıza inanıyoruz.

“6 lı masanın adayı kesinlikle Cumhurbaşkanı seçilecek”

“Gittiğimiz gezdiğimiz yerlerde vatandaşlarla ettiğimiz sohbetlerde edindiğim izlenime göre 6 lı masanın adayı kim olursa olsun kesinlikle Cumhurbaşkanı seçilecek. Ve inanıyorum ki o güven ve kan değişimi rüzgarıyla şu an içinde bulunduğumuz sıkıntılar da 6 ay içerisinde çözülecek.”

Son olarak Merkez Bankası Faiz Politikaları ve bankaların bu enflasyon sürecinde karlılıklarını 3-4 kat artırmasını eleştiren Genel Başkan Yardımcısı Üstün, konuşmasına son vererek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÜNSAL’DAN KRİTİK FINDIK SORUSU

Toplantının ardından söz alan usta gazeteci, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Feramuz Üstün’e: stratejik bir ürün olduğunun ve Dünyanın en büyük üreticisinin Türkiye olduğunun altını çizerek fındığa ilişkin bir soru yöneltti.

Ünsal sorusunda şu ifadelere yer verdi: “biliyorsunuz Toprak Mahsulleri Ofisi bir müdahale alımı gerçekleştiriyor. 51 liradan aldığı yönde bir bilgi var. Bu fiyat serbest piyasada bazı yerlerde işlem görüyor bazı yerlerde görmüyor bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?”

“Ahmet Davutoğlu Başbakan’ken dolar bazında bugünün 3 katıydı”

Ünsal’ın sorusu üzerine fındık konusunu Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık dönemi üzerinden değerlendiren Üstün; “Ben Gümüşhaneliyim Ankara’da yaşıyorum dolayısıyla fındığı çok bilmem, arpa buğdaydır bizim işimiz. Ama Sayın Genel Başkanımızın Başbakanlık döneminden fındık hassasiyetini iyi biliyorum, dolara endeksliydi ve zannediyorum ki dolar bazında bugünkü fiyatının 3 katıydı.

Biz dünyanın en büyük fındık üreticisiyiz, bizden daha çok üreten yok ve dolayısıyla sahip çıkmamız lazım bu güce…” ifadelerine yer verdi.

Son olarak kahvaltı ve içilen çayların ardından düzenlenen Gelecek Partisi Düzce İl Koordinatörü tanıtım toplantısı gazetecilerin soru cevaplarının ardından sona erdi.