Vatan Partisi Düzce İl Başkanlığı’nın organizasyonunda ’Üretim Devrimi Kurultayı, geçtiğimiz cumartesi günü çok sayıda partilinin katılımıyla Gölyaka’da düzenlendi.

Kurultaya Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez  Gölyaka Ziraat Odası Başkanı Metin Şirin, Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı, EFDER Başkanı ve Hacısüleymanbey Köyü Muhtarı Murat Acar, Vatan Partisi Düzce Çiftçi Bürosu Başkanı Hasan Öztürk, pirinç ve mısır üreticisi Fatih Bayraktar konuşmacı olarak katıldı.

‘Böyle Gitmez üreticiler baş tacı olmalı’ sloganıyla gerçekleştirilen kurultayda Gölyaka’nın, Düzce’nin ve tüm Türkiye’nin üretim sorunları ve çözüm yolları konuşuldu. Kurultayda son dönemdeki ekonomik gelişmeler ekseninde üretim ve üretimi arttırma yöntemleri de masaya yatırılırken 8 maddelik de sonuç bildirgesi yayımlandı. ‘Araziye değil, ürüne destek yapılmalı’ çağrısı önplana çıkarken Gölyaka’da yaban mersini ve pirinç gibi ürünlerin ekiminin yapılması gerektiği belirtildi.

Üretim Devrimi Kurultayı Sonuç Bildirgesi şöyle:

1 -1980 ‘den bu yana üreticileri ekonomiye kambur olarak gören borçlanma ekonomisinin sonuna gelinmiştir. Türkiye bütün imkânlarıyla üretim seferberliği başlatmalı. Üretimin önündeki engeller kaldırılmalı. Türkiye’de üretilebilen ürünler dışarıdan satın alınmamalıdır.

2-Çiftçinin gübre, mazot vb gibi girdileri üretime engel olmayacak şekilde desteklenmelidir.

3- Parçalı araziler mülkiyete dokunulmadan birleştirilmeli. Kooperatifçilik geliştirilmelidir.

4- Araziye değil, ürüne destek yapılmalı.  Ürün fiyatları, ürün ekilmeden bir yıl önce açıklanmalı. Ekim planlaması yapılmalıdır.

5- Tarla ilaçlama ve gübrelemede dron vb yeni gelişmiş araçlar oda ve kooperatifler aracılığıyla alınıp kullanılmalı giderler düşürülmelidir.

6-Yaban mersini, pirinç gibi ürünlerin Gölyaka’da ekimi yapılmalı. Yılda iki ürün almak için gerekli araştırma ve girişimlerde bulunulmalı. Devletin ziraat mühendisleri büroda değil, ayağında çizme ile çiftçinin yanında olmalıdır.

7- Hayvan ırkları ıslah edilmeli. Tarım bakanlığı yerli üretime dayalı yem üretimi ve desteği sağlamalıdır.

8- Pirinç üreticileri ürettikleri çeltikleri soydurmak için Çorum ve Gönen’e gitmek zorundadır. Bu maliyeti artırmaktadır. Düzce bölgesine çeltik fabrikası, pirinç ve mısır kurutma tesisi kurulmalı, bir an önce halkın hizmetine sunulmalıdır.