Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Düzce’de düzenlenen iftar programına katıldı. İftar programında Demokrat Parti Düzce İl Başkanı Mithat Ceylan ve ilçe başkanları, çevre illerin başkanları, Merkez Karar Kurulu üyeleri, yer aldı. Demokrat Parti’yi anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan iftar programı yemeğin ardından Genel Başkan Uysal’ın konuşmasıyla sürdü.

Uysal, sözlerine 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ölüm yıldönümünü anarak başladı. Adalet yürüyüşü yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na AK Parti Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sizin yollarda yürümeniz bizim size lütfumuzdur.’ Sözüne ilişkin sert sözler sarf etti.

Uysal, “Bilmiyorlar ki Cumhuriyet rejimi bir lütuf rejimi değildir. Cumhuriyet lütuf alan, lütuf veren rejimi değildir. Bizim müsaade ettiğiniz kadar hukuka, müsaade ettiğiniz kadar demokrasiye, müsaade ettiğiniz kadar adalete razı olacaksınız deniliyor. Birilerinin müsaade ettiği kadar hukuka, demokrasiye, adalete rıza göstermeyeceğiz” diye konuştu.

Uysal, Demirel’in başbakan olduğu dönemde Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesinin yüzde 62’si yatırıma harcanırken günümüzde yüzde 12’sinin yatırıma harcanabildiğini belirtti.

Haber:Y.SEVER