“BELEDİYEYİ KINIYAMIYORUM”

Kültür Merkezi, terminal, katı atık tesisi ve yerel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti eski milletvekili Celal Erbay r önemli açıklamalar yaptı. “Seçimlerde yapacağım dediğiniz şeyleri yapmanız gerekir” diyen Erbay, “ katı atık tesisi konusunda belediye başkanını kınayamıyorum” ifadelerini kullandı. Metin Kaşıkoğlu’nun belediye başkanlığı konusunda adının adaylık dedikodularına karışması üzerine “ Teşkilatı tanıyan, iki dönem milletvekilliği yapan biri belediye başkanı adayı olursa “ Hayırlı olsun derim”” açıklamasında bulundu.

Öncelikle Düzceliler Derneğinin İstanbul’da düzenlediği piknik hakkında değerlendirmelerde bulunan Celal Erbay, Düzcelilerin gurbette hasret giderdiğini, bir araya geldiklerini söyledi.

Erbay “ O piknik beni zaman tünelinden 30 sene aşağıya getirdi. Bizim edebiyatımızda bir sıla kavramı, bir gurbet bir de vuslat kavramı vardır. Bir bakıma hem İstanbul’daki Düzceliler, hem Düzce'deki Düzceliler, gurbette, Düzce'nin uzağında bir araya geldiler. Birbirlerine kavuştular, kucaklaştılar. Gurbette bir vuslat gerçekleşti” şeklinde konuştu.

“YAPACAĞIM” DENİLENLER YAPILMALI

Celal Erbay yerel seçimlerde AK Parti'nin şansının diğer partilere göre daha fazla olduğunu söyleyerek seçimlerde verilen sözlerin tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Erbay “ Yapacağım dediğiniz şeyi yapmanız lazım. Yapmadıysanız da neden yapamadığınızı halka en güzle şekilde kafalarda soru işareti bırakmayacak şekilde açıklamak gerekir. Biz geldiğimizde Kültür Merkezinde sadece temel vardı. Proje gözden geçirildi ve uygulamaya konuldu. Kültür Merkezi sadece belediyeyi ilgilendiren bir konu değil. Bir kısmı ile bakanlığı da ilgilendiriyor. Katı Atık tesisi, terminal gibi konular ise kültür merkezinden ayrı, bunlar belediyenin kontrolünde. Belediyenin yerine getirmesi gereken konular, bunlar hedeflerdi, vaatlerdi ama sonuçlandırılamamış” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYEYE KİMSE YARDIMCI OLMUYOR”

Katı Atık tesisi konusunda ise herkesin belediyeyi suçladığını ancak belediyenin ne zaman katı atık tesisi için yer belirlese “herkesin buraya olmaz” şeklinde karşı çıktığını söyledi.

Erbay katı atık tesisi konusunda “ Herkes belediyenin katı atıkları ve çöpleri en iyi şekilde toplamasını istiyor ancak yine herkes bizden uzak bir yerde olsun diyor. Bizim ilk dönemimizde yer tahsisi yapılıp çalışmada başlamıştı ancak konuyu yargıya taşıdılar burada istemiyoruz dediler, sonra Kaynaşlı tarafında başka bir yer bulundu bu sefer o çevrede yaşayanlar biz burada istemiyoruz dediler. En sonda bu duruma geldik. Bu konuda belediye başkanını kınayamıyorum. Belediye yapacak ama yapacağı yere herkes itiraz ediyor kimsede çıkıp yer göstermiyor” dedi.

Terminal yapımı konusunda ise mecburiyetten kamulaştırma yapıldığını belirten AK Parti eski milletvekili Celal Erbay, vatandaşların daha fazla para kazanmak için kamulaştırmaları mahkemeye taşıdığı söyledi.

Erbay “ Terminalin yapılması için kamulaştırma yapmak bir mecburiyet. Düzce'de bu konuda kamu arazisi sıkıntısı var, fakirliği var. Kamulaştırma yapmak istediğiniz zamanda vatandaş bunu paraya çevirmek istiyor, bazen konuyu yargıya taşıyor. Biraz daha ücret almanın peşinde vatandaş. Bunda haklı olabilirler ama bu yapılacak yatırımları geciktiriyor” açıklamasında bulundu.

ADAY OLURSA HAYIRLI OLSUN

Son günlerde belediye başkanlığı adayları arasında AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun da adının geçmesi üzerine de “ hayırlı olsun” dedi.

Erbay bu konu hakkında ise “Metin Kaşıkoğlu ben adayım diye meydana çıkmadı. Ancak aday olursa elbette iyi bakarım. Teşkilatı bilen bir isim, milletvekilliği yapmış, il başkanlığı yapıyor, teşkilatı tanıyor. Aday olursa hayırlı olsun derim. Benim aklımda belediye başkanlığı ya da milletvekilliği düşüncesi yok” dedi. 




Haber: M. YILMAZ