Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de büyük bir gurur ve coşkuyla kutlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajlarında, 29 Ekim tarihinin Türk milletinin özgürlüğüne olan tutkusunun derin tezahürü olduğu vurgulandı.

Vali Atay’ın 29 Ekim mesajı

Düzceli vatandaşlara hitap ettiği “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” mesajında, Düzce Valisi Cevdet Atay, şu görüşlere yer verdi: “Aziz Düzceliler, şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan, milletimizin özgürlük ve bağımsızlığının sembolü Cumhuriyetimizin 99'uncu kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. 29 Ekim bizim onur günümüzdür. Bağımsızlığımızın nişanesidir. Milletçe sevincimizin, coşkumuzun zirvesidir. ‘Egemenliğin kayıtsız, şartsız millete verildiği’ gündür. Aziz milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiş, tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır. Milletçe, en büyük güvencemiz olan birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılarak, büyük ve güçlü Türkiye davamızı hayata geçirmenin mücadelesini vereceğiz. Yürüttüğümüz bu kutlu mücadelede, milli mücadeleyi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren çelikten irade, son 99 yıldır olduğu gibi bugün de rehberimiz olmayı sürdürecektir. Kıymetli hemşehrilerim, bu duygu ve düşüncelerle; başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, değerli Düzceli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Başkan Özlü’den kutlama mesajı

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’ncu yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “29 Ekim, Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde eşi benzeri olmayan bir kurtuluş mücadelesinin ardından kurulan cumhuriyetimizin 99’uncu yılını büyük bir gurur, mutluluk ve heyecanla kutluyoruz. Bugün, sözün millette olduğunun sonsuz imzası, Türk milletinin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğinin dünyaya ilanı niteliğindedir. 99 yıldır bu minvalde ilerleyişini sürdüren ülkemiz, bugün, ekonomisi, güçlü demokrasisi, Cumhuriyetin kazanımlarıyla birlikte dünyanın yükselen güçleri arasında yerini almakta, mazlum ve mağdurların hamiliğini sürdürmektedir. Bu vesile ile büyük mücadeleler sonucunda kazanılmış Cumhuriyetimizin 99’uncu yılının büyük bir coşku ile kutlanmasını temenni ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Başkan Yanmaz’dan 99. yıl kutlaması

Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz ise mesajında şunları kaydetti: “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından cumhuriyetimizin ilan edilişinin yıldönümüne hep beraber ulaşmış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” diyerek ilan ettikleri bu günü, 99’uncu yaşında; demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe, milli iradeye her hal ve şartta sonsuz inançla sahip çıkarak, büyük bir gurur ve onur ile kutluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Akçakocalı hemşehrilerimin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”