TÜGVA Düzce İl Temsilciliği Binasının açılış töreni dün akşam saatlerinde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Atatürk Bulvarı üzerindeki açılış törenine Erdoğan’ın yanı sıra, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, il protokolü ve gençler katıldı.

Açılış töreni öncesinde bir konuşma yapan Vali Dağlı, hem görev süresi boyunca yaşanan gelişmelerin değerlendirmesini yaptı hem de gençlerin 2023, 2053, 2071 hedeflerine erişilmesindeki önemine dikkat çekti.

Vali Dağlı, konuşmasında şunları kaydetti:

“Ödenek sorunumuz yok, para sorunumuz yok”
“29 yıldır kamu görevinin içindeyim. Öyle günler hatırlıyorum ki 15-20 yıl öncesinde bir okulun yapımı 7-8 yıl, bir hükümet konağının yapımı 10 yılları aşardı. Ödenek bulunamadığı için bu durumlarla karşı karşıya kalınırdı. Bakıyoruz biz 24 derslikli bir okulumuz için 8 ay süre veriyoruz. 32 derslikli bir okulumuzu 12-14 ayda bitiriyoruz. Yani ödenek sorunumuz yok, para sorunumuz yok. Her şeyimiz maddi bağlamda çok güzel bir şekilde yerine getiriliyor ve devam ediyor.

“Belediyenin son katına gençler için Düzce Fikir ve Sanat Atölyesi kuruyoruz”
Her ayın ilk salı günü bir araya geldiğimiz Düzce Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nda gençleri konuşuyoruz. 2018 yılının gençlik çalışmaları olması konusunda bir karar aldık. Bu sivil toplum kuruluşlarının arasında TÜGVA da var. Hatta geçen ay itibariyle şöyle bir çalışmaya imza attık. Yine belediyemizin son katındaki 60 metrekarenin üzerindeki bir alana Düzce Fikir ve Sanat Atölyesi’nin kurulması, gençlerimizin 24 saat esasına göre yararlanabilecekleri, içinde her türlü etkinliği yapabilecekleri bir mekan oluşturmak amacıyla hep birlikte bir protokol imzaladık. Gençlerimizin hizmetine sunuyoruz.

“İlçelerimize gençlik merkezlerimizi kurmaya devam ediyoruz”
Kalıcı konutlarda 2 bin 500 metrekarelik bir gençlik merkezimizi hizmete sunduk. Akçakoca’da bir gençlik merkezi yapmak üzere projemizi yapıyoruz. Yığılca ve Çilimli’ye gençlik merkezi kurulması için bakanlığımızdan onay çıktı hayırlı olsun. Ayrıca Gölyaka ve Kaynaşlı’daki gençlik merkezlerimiz 1-1 buçuk ay sonra gençlerimizin hizmetine girmiş olacak. Ayrıca Gölyaka Kuyudüzü Yaylası’nda geleneksel Türk Sporları ve diğer sporlarını gençlerin yapmaları için bu yıl Ağustos ayı gibi gençlerimizi burada misafir etmeye başlayacağız.

“11 TÜGVA üyesi genci Avrupa’ya gönderdik”
Ayrıca diğer bir çalışma, Avrupa Birliği bağlamında Avrupa Gönüllü Hizmeti denilen bir sistem var. Buraya giden 11 öğrencilerimizi Avrupa’da iki ülkemize göndermek suretiyle 1’er ay boyunca bilgi ve görgülerini artırma imkanı buldular. Buradaki bütün öğrencilerimizi TÜGVA’dan seçtik. Ayrıca 90 öğrencimizi daha göndereceğiz.

“2023, 2053, 2071 hedeflerine ancak ve ancak gençlerimizle varabiliriz”
Biz misafirimiz Sayın Bilal Erdoğan’ın da belirttiği gibi 2023, 2053, 2071 hedeflerine ancak ve ancak gençlerimizle varabiliriz. Biz bunun bilincindeyiz. Gençlerimize yatırım yapmak zorundayız ve yapmaya devam edeceğiz. Gençlerimiz için ne yapılsa değerdir.”

Haber: Ö.YILMAZ