Vatan Partisi’nin il teşkilatı 'Bölücü Anayasa’ya geçit yok' adı altında imza kampanyası başlattı. Partililer, Avni Akyol Parkı çıkışında stant kurarak “yeni anayasadaki canlı bombalar” başlığı ile broşür dağıttı. Yeni anayasanın bölücü ve Cumhuriyet düşmanı olacağını öne süren Vatan Partisi üyeleri basın açıklaması da yaptı.

TÜRK MİLLETİ ANAYASADAN ÇIKARTILMAK İSTENİYOR

Vatan Partisi Öncü Kadın Bakanı Türkan Açıl tarafından okunan basın bildirisinde yeni anayasaya karşı olduklarını belirtilerek gerekçeleri paylaşıldı.

Açıl, “ Milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik saldırılar yeniden yoğunluk kazanmıştır. Milletimizin birliği için Vatanımız bölünmesin diye her gün evlatlarımızı şehitlerimizi toprağa veriyoruz. Nereden çıktı bu anayasa yapma girişimi? Açılımla başlayan ihanet süreci, yeni anayasa girişimi ile yeniden hayata geçirilmeye çalışılmaktadır.  Türk Milleti Anayasadan çıkartılmak  isteniyor.” dedi.

TARİKAT CEMAAT HUKUKU GETİRİLMEK İSTENİYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin topyekün tasfiye edilmek istendiğini öne süren Açıl, sözlerine şöyle devam etti: “ yürütülen anayasa hazırlığının amacı, milli devleti ortadan kaldırmak, bölgesel özerklik adayla ülkemizi parçalamaktadır.  Başkanlık rejimi özerklik sistemi örtüsüdür. Yeni anayasa girişimi ile cumhuriyet yerine, tarikat cemaat hukuku getirilmek istenmektedir. Böylece Cumhuriyet hukuk parçalanmak istenmektedir. Ortaçağ karanlığına ve teröre karşı, cumhuriyet ve vatan için başta kadınlarımız olmak üzere tüm yurttaşlarımızı seferberliğe çağırıyoruz.”

“Vatan Partisi öncü kadınları olarak Türk Milleti’nin kayıtsız, şartsız egemenlik hakkını savunmaya ve üzerimize düşen yurttaşlık görevimizi yapmaya hazırız.” Diyen Açıl, mecliste yapılmaya çalışılan yeni anayasa girişimini geri püskürteceklerini söyledi.

Haber;S.KAŞKIR