16 Nisan’da anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak referandum için parti içi hazırlıklarını başlatan Vatan Partisi, genel merkezin talimatı doğrultusunda başkanlık sistemine ‘hayır’ için parti üyelerine eğitime başladı.

Çalışma kapsamında İl Eğitim Komisyonu tarafından tüm yönetici ve üyeleri eğitimden geçirilecek.

Parti basın bürosundan yapılan açıklamada, Akçakoca, Gölyaka ilçe örgütlerinde eğitim yapılacağı, diğer ilçelerdeki üyelerin ise il merkezindeki eğitime katılacağı bildirildi.

Eğitim çalışması hakkında konuşan İl Başkanı Fethi Sönmez Türkiye’nin İstiklâl Savaşından sonra en zorlu koşullar içinde olduğunu kaydederek, eğitimde ağırlıklı olarak, toplumun bölünmesini ve kamplaşmasını önlemeyi anlattıklarını aktardı.

Devletin ve milletin topyekun birliğini sağlaması gerektiğini dile getiren Sönmez, anayasa değişikliğinin milleti kamplara ayırdığını vurgulayarak “Şehit cenazelerinde omuz omuza duranlar, ayrışıyor. Türkiye’nin üzerine bombalar atılıyor. Türk Ordusu sınır ötesinde savaşıyor. Polis terörle mücadelede. Geçim derdi gelmiş kapıya dayanmış. Türkiye bütün bu yakıcı sorunları bir kenara bırakıp Anayasa değişikliği için Referandum savaşına sokuldu. Teröre karşı mücadele devletin ve milletin birliğiyle çözülür. Ekonomik bunalım yine devletin ve milletin birliğiyle aşılır. Oysa Başkanlık Sistemi, milleti birleştirmiyor. Halk oylamasında hayır çıkarsa milletin tıpkı 15 Temmuzda olduğu gibi birlik olacağını, bugün ülkemizin buna ihtiyacı olduğunu, hükümetin bu sistem değişikliği yanlışını milletçe düzeltmemiz gerektiğini anlatıyoruz.” İfadelerine yer verdi.