2015 Genel seçimlerine 5 ay gibi kısa bir süre kaldı. 2011 genel seçilerinde Düzce’den gelen yüksek oy oranı ile Ak Parti, Düzce’den üç milletvekilini meclise gönderdi.

 

Düzce’de üç dönemdir Ak Parti iktidarı sürerken, önümüzdeki seçimlerde muhalefetin şansı ne olacak, mevcut milletvekilleri 2015 seçimlerinde partisi tarafından bir dönem daha vize alabilecek mi soruları gündemdeki yerini korurken, vatandaşın görüşünü almak istedik ve sokağa çıktı.

 

 

Memnun Değilim!

 

Öncelikle “Düzce’nin Mevcut vekillerde devam etmeli mi?” Sorusunu yönelttiğimiz vatandaşların çoğunluğundan “ hayır” şeklinde keskin cevaplar aldık.

 

Mikrofon uzattığımız vatandaşlar, “Ben memnun değilim değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sefer MHP’yi deneyeceğim. Muhalefet olması belki de daha iyi olur. Değerlerini de şehvete getiri nerde ne yaptık diye?” dedi.

 

 

Taze kan iyidir!

 

Vatandaşların çoğunluğu, değişimin Düzce’ye daha iyi geleceği görüşünü bildirirken, bir muhalefet milletvekillerine sıcak baktığı gözlemlendi.

 

 

Vatandaşlar, “Değişse daha iyi olur… Muhalefet milletvekili diğerlerinin daha iyi çalışması açısından iyi olabilir. Taze kan her zaman iyidir. Diğer partilerden de aday çıkıp, rekabete girmeli. Şuada geldiklerinden beri bir çalışma yok. En azından bir muhalefet partisi milletvekili olmalı. Nasıl olsa bu evin kiracısı benim der, yan gelip yatar. Ama bir rakip daha olursa daha temkinli olur. ” dedi.

 

 

5 yıl laf yetiştirmeyle geçti!

 

Vatandaşların bazıları mevcut milletvekillerin kavga ve polemikler dışında bir hizmeti olmadığını söyledi. Ancak bu duruma karşın Düzce’de yine Ak Parti’nin kazanacağı görüşünü dile getirdi. vatandaşların görüşlerinden öne çıkan açıklamalardan bazıları:

 

“Mevcut vekillerle devam etmez ama çıkacak kim olursa olsun Ak Parti alır. Mevcut vekillerle ilgili yorum yapmamızı isterseniz kendileri birbirine laf yetiştirmekten, kapalı kapılar ardında farklı farklı tartışmalardan başka yaptıkları bir şey yok. Benim gördüğüm bu. Görmediklerimizi yaptılarsa bir şey yok. yok biri okulu öbür tarafa alır, diğeri ben milletvekiliyim peygamber miyim tartışmaları içinde. Düzce’nin 5 yılı böyle geçti.”

 

 

Ak Parti beni de aday çıkarsa ben de seçilirim

 

 

Muhalefet milletvekili belki faydalı olabilir ama Düzce’de olmayacağı için yorum yapmaya gerek yok. Düzce bugün Ak Parti beni de aday çıkarsa ben de seçilirim.

 

 

Önemli olan hizmet! 3 ana parti var. Üçünde aynı partiden olursa bir fikir çıkar ama ayrı ayrı olursa rekabet aşamasında olur. Herkes kendi adamını kayırıyor. Üçü de farklı olsun. Herkesin fikri farklı. En mantıklısı bu.

Haber;S.KAŞKIR