Akçakoca ilçesinde yaşanan sel felaketinde evlerini kaybeden Uğurlu, Yenice, Esmahanım, Dilaver ve Küpler köyü sakinlerine, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Beyciler Mahallesi’ne toplu konut yapılması için ihale açılmıştı. Bu durum, köy halkını ayaklandırırken konu ile ilgili Millet İttifakı ortakları CHP ve İYİ Parti Düzce İl Teşkilatları, köylülerin mağduriyetlerini genel merkezlerine taşımışlardı.   

Yaşanan bu tartışmalara son noktayı ise AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin koydu. Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu ve AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır’ın konuk olduğu Kitabın Ortasından Programında canlı telefon bağlantısı ile bağlanan AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, hiçbir köylünün mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Köylülerin mağduriyeti ile ilgili köy muhtarlarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştüreceğini ifade eden Keskin,  “Tabii ki sel felaketinden sonra, devletimiz bir karar aldı. Bu karar neydi, dere yataklarındaki tehlike arz eden evlerle ilgiliydi. Devletimiz bu konu ile ilgili bir adım attı. Devletimizin şu anda bir çalışma var. AFAD Müdürümüz ile birlikte bu köylere gidilecek ve inceleme yapılacak. Biz de bu konuyu yakından takip ediyoruz. Bir çalışma yapılacak, ben bunu 4 köy muhtarımıza da ilettim. Biz bu konuyu Sayın İçişleri Bakanımızla görüşerek, vatandaşlarımızın mağdur olmayacağı bir yol izleyeceğiz. Akçakoca’mızın bu köylerinde biliyorsunuz bir felaket meydana geldi. Bu köylüleri tutup da Beyciler Mahallesine götürmemiz mümkün değil, Çünkü bağı, bahçesi ve hayvanı var. Türkiye bir hukuk devleti, burada itirazlar, dava açılmalar mutlaka olacaktır. Bizim altını çizdiğimiz konu şu, Ankara’da bazı yanlışlar olabilir, biz bu yanlışların da takibinde olacağız. Mağdur vatandaşlarımız da mahkemeye başvurabilirler. Biz bu vatandaşlarımızı Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile görüştüreceğiz. Biz de siyasi olarak bu işin sonuna kadar takipçisiyiz” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI