AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir müdahil oldu, yanlı tutumu fark eden Genel Merkez Nevşehir kongresini erteledi. Keşir'in aday konusunda sunduğu raporu objektif bulmayan üst yönetim, Nevşehir'de aday belirleme sürecini sil baştan yeniden ele aldı.

Düzce Milletvekili Keşir'in özellikle mülâkatlar ve bazı kesimlerle yaptığı görüşmeler sırasında takındığı tavırdan rahatsız olan partililerin şikayetlerini göz önüne alan Ankara, süreci daha sağlıklı yürütmek için Keşir'i devredışı bıraktı. Bu doğrultuda AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı'na talip olan aday adayları Ankara'ya çağrılırken, kongre de şubat ayına ertelendi.

Nevşehir'de taşları yerinden oynatan bu gelişme gözleri, tarihi 19 Ocak olarak açıklanan AK Parti Düzce İl Başkanlığı Kongresi'ne çevirdi. Bilindiği gibi tekrar mevcut İl Başkanı Mustafa Keskin'in koltuğa oturmasını isteyen Vekil Ayşe Keşir, Nevşehir'de olduğu gibi Düzce'de de kendi desteklediği isim için yoğun kulis faaliyetleri yürütüyor.

Henüz AK Parti Genel Merkezi Düzce adayını resmen duyurmamış iken Keskin'in adaylığını neredeyse ilan etmeye kalkan Keşir'in bu tavrı parti içinde büyük tepkiye neden oluyor. AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün de Keskin'in yanında yer alması için diyalog ortamını sıkı tutan Keşir, partinin ağır toplarından beklediği desteği alamadı. Özlü, Keşir ve Çakır üçlüsünün ortak bir isimde uzlaşı sağlayamadığı öğrenildi.

FETÖ sanığı olarak kamuoyuna yansıyan kapatılan DÜSİAD'ın kurucularından Sinan Aydın'a yönetim listesi hazırlama görevi verdiği de gündeme gelen Keşir'in aynı Nevşehir'deki gibi şahsi düşüncelerle hareket etmesi 'Bu gidişle Düzce kongresi de ertelenir' görüşünü akıllara getirdi.