AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, vatandaşların mevcut milletvekilleri çalışmıyor yönündeki tepkilerine yönelik mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada vatandaşların kafasındaki sorunun ne olduğunu bilmediğini ve bu tepkiye milletvekillerinin kulak vermesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, “Düzce'nin sorunları ile ilgili problem nedir, vatandaşın kafasından geçen nedir bilinmez. Herkesi memnun etmek mümkün değil. Bu süreçte partinin yapacağı önemli. Mevcut milletvekilleri bu yönüyle de değerlendirilecek. İlk olarak vatandaş neden şikayet ediyor onu belirlemek gerekir. Bunlara vekillerimizin kulak vermesi gerekir.” dedi.

Daha sonra partinin Düzce'de yaptığı anket çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Mustafa Yılmaz, anketlerde partinin durumunun iyi olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Bundan önceki ay içerisinde bir iki anket çalışması yapıldı. Partinin durumu güzel. Ama bir rakam vermiyoruz çünkü vatandaşı etkilemek istemiyoruz. Aday adayları netleştiğinde isimler üzeriden bir anket çalışması olacak.” dedi.

Son olarak Düzce'de son günlerde yoğun bir şekilde tartışmalara neden olan Sivil Toplum Kuruluşlarının aday adaylarına verdiği destek hakkında açıklamalarda bulunan Yılmaz, Düzce'nin küçük olduğunu ve yüz yüze bakılacağını vurguladı. Yılmaz, “Düzce küçük bir yer. Birileri hakkında yorum yaparken, dikkatli olunması lazım. Bazı eleştiriler hakaret tarzında. Bu tür söylemlerden uzak durulması lazım. Biz AK Parti olarak toplumun her kesimine hitap ediyoruz ve bu tür tartışmalara girmeyi doğru bulmuyorum.” dedi

Haber, R. BAL