Türkiye, 24 Haziran 2018 tarihinde genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gidecek. Partiler hızlı bir şekilde çalışmalarına başlarken aday adayı açıklamaları da basın ve sosyal medya hesapları gibi çeşitli yollarla yapılmaya başlanıldı.

AK Parti’de aday bolluğu
Aday yoğunluğu en çok yaşanan parti yine AK Parti oldu. Aday adaylığını açıklayan ilk isim olan Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Avukat Ali Dilber oldu. Partisini temsil ettiği İl Genel Meclisi’ndeki meclis başkanlığı görevinden istifa eden Dursun Çakır, yine sosyal medya hesabından aday adayı olduğunu açıklayan MÜSİAD Başkanı İsa Şengül’ün yanı sıra 24.Dönem AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır da aday adayı olduğunu açıkladı. İşadamı Zafer Gündüz’ün de aday adayı olmak için başvurusunu yaptığı öğrenildi.

Öte yandan AK Parti 26.Dönem Milletvekili Fevai Arslan’ın da yeniden aday adayı olacağı gündemdeki yerini koruyor.

CHP ve MHP’de sessizlik hakim
CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ve MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz partilerinden milletvekili aday adayı olmak için ilk adımı istifa ettiklerini açıklayarak yaptı. Ancak iki partide de aday adayı olduğunu söyleyen başka isimler olmadı.

Son olarak İYİ Parti’de İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, Merkez İlçe Başkanı Yunus Özay Er ve Parti Yönetim Kurulu Üyesi Demet Günday’ın görevlerinden istifa ettiği ve milletvekili aday adayı olacakları öğrenildi.

Haber: Ö.YILMAZ