Her şey yerel seçimler öncesinde AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Mehmet Keleş ile ilgili dosya vermesiyle başlamıştı. İşte o dosya belki de Düzce Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i koltuğundan eden dosyaydı. Bu zamana kadar dosyayla ilgili değişik yorumlar yapıldı ama dosya bir türlü ortaya çıkmadı. Beklenen gün geldi ve AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu bugün düzenlediği basın toplantısında 9 sayfadan oluşan o dosyayı basın mensuplarına üstü kapalı olarak paylaştı. Kaşıkoğlu, dosyadaki bilgilerin bazılarını açıklarken basın mensuplarının dosyadan görüntü almasına ise izin vermedi.

“Düzce Belediyesi borçlardan inim inim inliyor.”

Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yaptığı çalışmalara sert bir dille tepki gösteren Kaşıkoğlu, “Düzce Belediyesi bankalardan aldığı kredilerden ve borçlardan inim inim inlerken siz bu borçlarla nasıl heykelcikler yapabiliyor sunuz.? O parayla inanın bana 5 aileye yoksulluktan kurtarılırdı. TRT'de yayınlanan ve izlenme oranı düşük olan bir dizi için borçlar içinde 1 trilyondan fazla parayı nasıl verirsiniz.? Bunu yapmaya ne gerek vardı? Organize Sanayi Bölgesi kapıları için 450 bin TL harcıyorsunuz. Arkadaşlar bırakın OSB kapıları o parayla iki tane apartman yapılırdı. Benim partimden diye yapılan yanlışlıklara göz yumamazdım. Düzce, bu haldayken Başbakan'a bu dosyayı sunmam yanlış bir davranış mıdır? Sadece makyaj yapılan bölgelerden bahsederek bunları mı göstermem gerekiyordu.? Benim gönlüm buna razı gelmezdi. Konuştuklarım ve yaptıklarımın her zaman arkasındayım.” şeklinde konuştu.

“Bize 4 korumayla mı gezeceksiniz diye sordular.”

Kendi partilerinden dahi olsa yanlış yapanın arkasında duramayacaklarını da belirten Kaşıkoğlu, “Biz yerel seçimler öncesinde seçim çalışmalarında bulunurken bize Düzce'nin sorunları konusunda yapmayı düşündüğümüz çalışmalarla ilgili soru soran olmadı. Bize sorulan tek soru sizde Keleş gibi 4 korumayla mı gezeceksiniz oldu. Düzce'de kaybettiğimiz oyların ana gerekçesi de zaten buydu. Borç yükü altında olmanıza rağmen yaptığınız yanlış uygulamalar nedeniyle bu hale gelindi.” ifadelerini kullandı.

“Bir inat uğruna Deniz Feneri yapacaktı.”

Bir dönem Düzce gündemini uzun süre meşgul eden Deniz Feneri konusuna da değinen Kaşıkoğlu, “Başkan Keleş, bir dönem Deniz Feneri yapacağım diye tutturdu. Üstelik Belediye Meclisi'nin yani halkın kararını hiçe sayarak bunu yaptı. Meclise sunduğu fener ile ilgili dosya kabul edilmeyince beni alınan kararlar ilgilendirmez diyerek tek başına hareket etti. Üstelik borç yüküyle bilinen bir Belediye varken bunları yaptı.” dedi.

“Şimdi ne istiyorsa yapsın.”

Eski Başkanı Mehmet Keleş'in şimdi istediğini yapabileceğini de belirten Kaşıkoğlu, “Keleş, şimdi istediği her şeyi yapabilir. Başkanken yapamadığı çalışmaları halkın düşüncelerini hiçe sayarak yapmayı planladıklarını şimdi yapsın. Artık kendi kararlarını alarak hareket edebilir. Artık ona kimse hesap sormaz.” ifadelerini yer verdi.

Kaşıkoğlu, Düzce'nin önemli sorunlarıyla ilgili Ankara'da yapılan görüşmeler konusunda da bilgi verdi.