TÜİK, Ocak ayı enflasyonun rakamlarını açıkladı. TÜİK’in açıkladığı verilere göre enflasyon Ocak ayında yüzde 1.68 olarak gerçekleşti. Ancak DEVA Partisi Düzce Kurucu İl Başkanı Murat Caymaz, verilerin ironik olduğunu belirterek, insanların geçim derdinde olduğunu, TÜİK’in ise gerçeği değil, hayalindeki verileri paylaştığını ifade etti.

“TÜİK’İN HAYAL ETTİĞİ, GERÇEKTE OLAN”

Başkan Caymaz, “Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın daha önce ifade ettiği gibi ne yazık ki artık devletin çoğu kurumuna güven kalmadı. Bu kurumların başında da TÜİK geliyor. Çünkü verilerde ciddi çelişkiler görüyoruz. Sokakla hiçbir şekilde bağdaşmayan, kimsenin inandırıcı bulmadığı enflasyon rakamları paylaşılıyor. TÜİK’in açıkladığı enflasyon, hayal ettikleri, olmasını istedikleri. Ancak gerçekte olan ise mutfaktaki yangın! Dahası mutfağa gelmeden o yangın, marketlerde başlıyor. İnsanlar artık market önlerinden geçerken ayakları geri geri gidiyor” ifadelerini kullandı.

“DÜZCE’DE ENFLASYON TÜRKİYE ORTALAMASINDAN YÜKSEK”

Caymaz ayrıca, Düzce’de enflasyonun Türkiye ortalamasından yüksek olduğuna, bir önceki yılın aynı ayına göre ise, Düzce’nin içinde bulunduğu TR42 yani Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova bölgesinde fiyat artışı yüzde 15,98 oranı ile Türkiye ortalaması yüzde 14,97’nin 1,01 puan üstünde gerçekleştiğine de dikkat çekti.