Parti içi bölünmeler sonucu derin çatlaklarla boğuşan MHP Akçakoca Teşkilatı'ndan sürpriz olmayan bir istifa haberi geldi.

Ünsal ‘Akçakoca için kavgayı bırakın’ demişti

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ile Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz arasında bir süredir esen soğuk rüzgarlar, MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel’i Vekil Yılmaz kanadına, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’nu ise Başkan Okan Yanmaz kanadına savurmuştu. Partideki uzun süredir baş gösteren gruplaşmayı geçtiğimiz günlerde tüm çıplaklığıyla programında gündeme taşıyan Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, MHP’nin Düzce’deki yöneticilerine ‘Akçakoca’nın selameti için kavgayı bırakın’ çağrısı yapmıştı. Ancak tarafların uzlaşma noktasında adım atmaması istifayı da beraberinde getirdi. MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel’ zehir zemberek bir açıklama ile görevini bıraktığını duyurdu.

Parti içi büyük kavga

Özensel’in istifa açıklamasında isim vermeden MHP’nin yönetim kademesine yenilir yutulur olmayan sözler sarf etmesi parti için kavganın ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi.

Özellikle hak, hukuk, adalet ve vicdan kavramlarının geri plana itildiği bir ortamda siyaset yapamayacağını vurgulayan Özensel, 2 ay önce MHP Genel Merkezi’nden görevden affını talep ettiğini ve gelmeyen cevap nedeniyle bu kararı aldığını belirtti.  

İşte MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel’in istifa açıklaması

Yaklaşık 4 yıldır yapmış olduğum MHP Akçakoca İlçe Başkanlığı görevimi bugün (21 Haziran) itibari ile bırakıyorum. Maalesef özellikle son zamanlarda bölgemizde siyaset iyice çamura batmış durumdadır. Görevdeyken bana gelen herkese siyasi ayırım yapmadan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırken, görmüş olduğum aksaklıkları ve yanlışlıkları gerekli mercilere her zaman zamanında bildirmekten de çekinmedim.

‘Hak, hukuk, adalet ve vicdan kavramlarının nasırlaştı’

Hak, hukuk, adalet ve vicdan kavramlarının nasırlaştığı yerde görev yapamıyorsanız, dikkate alınmıyorsanız ve etkisizleştirilmeye çalışılıyorsanız daha fazla durmamın, memlekete ve topluma faydalı olamamaktan başka bir anlamı olmadığını düşündüğümden dolayı ve bundan yaklaşık 2 ay önce MHP Genel Merkezi’mizden affı mı istemiş olmama ve hala daha bir cevap gelmemesinden dolayı, partim MHP’yi değil ama bu aziz göreve layık olan Ülkücü Hareketin içinden başka bir dava arkadaşımın gelmesi temennisi ile görevimi bırakıyorum.

‘Kimseye veremeyeceğim bir hesabım yok’

Görev sürem içinde elimden gelen her şeyi layıkıyla yapmaya çalıştım. İçim rahat, vicdanım rahat ve kimseye veremeyeceğim bir hesabım da yok. Bana hakları geçen, yanımda olan, destek olan herkesten Allah razı olsun. Bundan sonra hiçbir siyasi polemik konusu olmak, kimseyle polemiğe girmek istemiyorum. Görevde olan, bu kutsal davaya baş koymuş, tek derdi Vatan Millet olan Ülkücülere Allah kolaylık versin, yar ve yardımcısı olsun.”

Olağanüstü toplantıyla sekreteri ilçe başkanı seçtiler

Öte yandan MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel’in ilçe başkanlığından istifa etmesi sonrası ilçe yönetim kurulundan beklenmeyen bir hamle geldi. Olağanüstü olarak toplanan ilçe yönetim kurulu üyeleri oy birliği ile MHP İlçe Başkanlığı’na parti sekreteri Aysun Eren’i seçti.

MHP ilçe başkanlığından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “MHP Akçakoca Yönetim Kurulu karar almıştır. Boşalan ilçe başkanlığı görevine oy birliği ile parti sekreteri Aysun Eren, Hamza Balaban’dan sağlık sorunlarından dolayı boşalan başkan yardımcılığı görevine Hakan Aşık, ilçe sekreterliği görevine Sadi Cingirt’in seçilmesi toplantıya katılım sağlayan yönetim kurulu üyelerinin oy birliği ile kabul edilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Genel merkez ilçe yönetimini düşürebilir

MHP Düzce İl Yönetimi ve genel merkezin bilgisi olmadan yapılan bu olağanüstü toplantıda alınan kararların yok hükmünde sayılacağı ve ilçe yönetiminin düşürüleceği konuşuluyor.