MHP Akçakoca İlçe Teşkilatında, koltuk savaşları yaşanıyor. MHP Akçakoca İlçe Başkanlığına talip olan Murat Yanmaz, adaylığını açıklaması ile birlikte, parti üyeliğinden isminin silindiğini öne sürdü. Edinilen bilgilere göre Yanmaz'ın başka bir partiye üyeliği olduğu için MHP Teşkilatı tarafından üyeliği pasif hale getirildi. Yanmaz,  “Her türlü demokratik hakkımı sonuna kadar kullanacağım” dedi.

Yanmaz MHP’den üyeliğinin silinmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “MHP Adaylık süreci için açıklama yaptım.  Üyeliğimi sildiniz, Bu kadar mı çekindiniz benden.  Benim aday olamadığım yerde Mustafa Özensel, sen zaten aday olamazsın. Madem işini düzgün yapmadın; Bir üyeliği dahi beceremedin, o koltuğu hak etmiyorsun derhal MHP Akçakoca İlçe teşkilatını göreve davet ediyorum. Acil bir şekilde üyeliğimi pasif halden, aktif hale getirin. Yoksa Demokrasi tarihine geçersiniz. Eşit şartlarda yarış etmek zorundasınız. Asıl siz hizmet veremediniz.  Sayın; Ümit Yılmaz; secimi kazandığı son akşam da ki konuşmasında, ‘Hakkımızı kimse gasp edemez,  müsterih olun’ sözleri aklımdan çıkmazken sizde banım hakkım olan adaylığımı hiçbir şekilde gasledemezsiniz. Sonuna kadar adayım,  boş adam değiliz… Haddinizi bilin ve e - devlette o üyeliği görecem. Görmezsem zan altındasınız. Disiplinsiz hareketler yaptı yâda evrak eksikliği vardı diye, açıklama yapmaya kalkmayın.  Millete kendinizi güldürmeyin.  Yapacağım basın açıklamasıyla, tüm detay bilgiler Genel Başkanımız Sn. Doktor Devlet Bahçeliye kadar bildirilecektir” dedi.

Öte yandan MHP Akçakoca Teşkilatı konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şunlar belirtildi: " MHP Tüzüğümüz gereği parti üyesi olan hiçbir arkadaşın üyeliğini İl ve İlçe Teşkilatları doğrudan düşürme yetkisine sahip olmamakla birlikte Tüzüğümüze  aykırı hareket eden üyelerimizi uyarilarimizi dikkate almadığı taktirde ancak bölge disiplin kuruluna sevketme yetkimiz vardır. Bunun haricinde üye olmak isteyen vatandaşlarımızın yönetim kurulumuzca uygun görüldüğü taktirde üyelik formlarının istenilen bilgiler dahilinde doldurulup önce il başkanlığımıza ardından MHP Genel Merkezimize ulaştırılarak Genel Merkezimiz İl ve İlçe seçim kurulunun ve Tüzüğümüzün belirlemiş olduğu kurallar neticesinde üyeliğin kabulü yada pasife düşürülmesi  yetkisine sahip tek kurumdur. "