Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun, “Genel Kurmayımız, devletimiz sınır ötesinde PKK’ya yönelik çok ciddi operasyonlar yapmaktadır.  Tabii bu tip operasyonlar hızlandıkça, Millet İttifakı tedirgin oluyor. Erken seçim istemelerinin bana göre altında bu yatmaktadır” açıklaması, Düzce’de Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasındaki tartışmanın fitilini ateşledi.

“Caboğlu’nun açıklamasını zamanlama bakımından manidar buluyoruz”

MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun bu açıklamalarına cevap veren CHP İl Başkanı Semih Cemşit, ana muhalefet partisi olarak kucaklayıcı ve birleştirici siyaset izlediklerini savundu. Caboğlu’nun açıklamasını zamanlama bakımından manidar bulduklarını ifade eden Cemşit, “Son aylarda Cumhuriyet Halk Partisi’nin, gerek halk nezdinde gerekse yapılan memnuniyet anketlerindeki yükselişi, kamuoyunun da ilgisini fazlasıyla çekmektedir. Ana muhalefet partisi olarak, kucaklayıcı ve birleştirici kimliğimiz bazı kesimler tarafından gıptayla izlenmektedir. Bizler bunun farkındayız ve bu bağlamda MHP Düzce İl Başkanının beyanatını, zamanlama açısından manidar bulmaktayız. Mehmetçiğimizin bölücü terör örgütlerine düzenlediği sınır ötesi operasyonlar üzerinden, millet ittifakının erken seçim istemesi arasındaki bağlantıyı nasıl kurdu anlamış değiliz” diye konuştu.

“Yurttaşımız işsizlik ve yoksullukla mücadele etmektedir”

Caboğlu’nun Türkiye’de yaşanan mağduriyetleri görmezden gelmesini üzüntü ile karşıladıklarını kaydeden Cemşit, “Kendisine Cumhuriyet Halk Partisi olarak hatırlatmak isteriz ki yurttaşımız işsizlik ve yoksullukla mücadele etmektedir. Vatandaşımız yüksek elektrik faturaları nedeniyle, tasarruf yapmak için televizyon ışığında oturmakta, esnafımız ise yüksek faturalar nedeniyle buzdolabını kapatmaktadır. Gençler iş bulamadıkları için intihar etmekte, emekli vatandaşımız en temel gıda ürünlerine dahi ulaşmakta zorluk çekmektedir. Türk milletinin hakkını gözetmek, hesap sormak bizlerin asli görevidir. Sayın il başkanımızın bu şekilde ithamlarda bulunarak, günümüz Türkiye’sinde yaşanan mağduriyetleri görmezden gelmesini üzülerek karşılıyor, bundan sonraki süreçte makamına yakışır şekilde yapıcı eleştirilerde bulunmasını temenni ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI