Akçakoca MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel, MHP İlçe Sekreteri Aysun Eren’in bir sosyal medya hesabında gördüğü Akçakoca Belediyesi ile ilgili paylaşımı WhatsApp üzerinden kendisine atmak isterken yanlışlıkla kişisel sosyal medya hesabından paylaştığını ve yapılan bu yanlışlığın ardından, söz konusu paylaşımın saniyeler içinde silindiğini kaydetti. Ancak söz konusu hatalı paylaşımın bazı çevrelerce karalama aracı olarak kullanıldığını savunan Özensel, “Bu paylaşımı alan art niyetli, partimizi küçük düşürmek isteyen şahıslar, bizleri karalamak adına haber yapıp sosyal medya hesapları üzerinden paylaştılar.” diye konuştu.

“Teşkilatımız sosyal medya üzerinden karalanmak isteniyor”

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan MHP Akçakoca İlçe Başkanı Özensel, ilçe kamuoyunun bu türden asılsız haberlere asla itibar etmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Akçakoca MHP ilçe başkanı olarak kamuoyunu aydınlatma amaçlı bir açıklama yapma gereksinimi duydum. Bundan 3 gün önce sosyal medyada çıkan asılsız bir haberle teşkilatımız karalanmak istenmiştir. Bu haberde sosyal medyadan belediyemiz aleyhine yapılan bir yorumu ilçe sekreterimizden görmek istediğimi ve bana göndermesini talep ettiğimde ilçe sekreterim bunu sosyal medyadan alıp WhatsApp’tan bana göndermek isterken yanlışlıkla Facebook hesabında yayınlamış olduğunu gördü ve anında sildi. Yani, yanlışlık olduğunu fark edince 15-20 saniye içinde ortadan hemen kaldırdı. Fakat tabii ki bizi takip eden çevreler tarafından bu paylaşım görüldü ve hemen kopyası alınmış. Akabinde de ilçe sekreterimi arayan bir şahıs böyle bir şeyin neden olduğunu sorması üzerine ilçe sekreterinden yanlışlıkla yapılan bir paylaşım olduğunu öğrenmiş. İlçe sekreterim, söz konusu şahsa, ilçe başkanına gönderirken yanlışlıkla Facebook’ta paylaşım yaptığını, fark edince de anında bu paylaşımı kaldırdığını beyan etmesine rağmen şahıs bu beyanı dikkate almadan art niyetli olarak ve sanki bilinçli olarak paylaşılmış şekilde haber yapmış. Haber yapan kişi tarafından bu konu sosyal medyada daha da abartılarak, başka ilaveler de yapılarak Akçakoca MHP İlçe Teşkilatı’nı küçük düşürmeye yönelik bir gayret içerisine girilmiştir.” şeklinde konuştu.

“İletişim esnasında bir yanlışlık olmuştur, kazayla insan bile ölebiliyor”

Haklarında yapılan haberin kasıtlı yapıldığını savunan Özensel, “Ben ilçe başkanı olarak teşkilatımızın böyle asılsız bir haberle küçük düşürülmeye çalışılmasını önlemek amaçlı bu aydınlatıcı basın açıklamasını yapma gereksinimi duydum. İlçe başkanlığı olarak tabii ki bizimle ilgili kamuoyunda çıkan haberleri takip etme zorunluluğumuz vardır. Gerek belediyemizle ilgili gerek teşkilatımızla ilgili bütün haberleri medyadan takip etme gayreti içerisindeyiz. Bu konuda tabii ki benim tek başıma tüm haberleri görebilmem mümkün değil. İlçe sekreterimiz Aysun Eren partimiz ya da teşkilatımız lehine ya da aleyhine olan haberleri kendisi bana iletmekle görevlidir. Bu son iletişim esnasında bir yanlışlık olmuştur. Kazayla insan bile ölebiliyor. Bu konuları art niyetli olmadıktan sonra büyütüp malzeme yapmak doğru bir şey değil. Ben bu konunun bilinçli – kasıtlı bir şekilde MHP ilçe teşkilatını karalamak amaçlı yapıldığını biliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Akçakoca ve belediyenin en iyi yönetilmesi için büyük gayret gösteriyoruz”

MHP Akçakoca İlçe Teşkilatı olarak her zaman Akçakoca ve Akçakoca Belediyesi’nin en iyi yönetilmesi için ellerinden gelen gayretin fazlasını gösterdiklerini kaydeden Özensel, son olarak şunları söyledi:

“Bu paylaşımı yapan kişinin MHP Akçakoca İlçe Teşkilatı ile ne derdi vardır, ne sorunu vardır inan ki bilmiyorum. Zaten kimsenin bizim teşkilatımızla bir derdi, bir sorunu olamaz. Fakat bu kişiye bu saptırıcı haberleri yaptıranlar kimlerdir asıl önemli mesele budur. Biz bu kişileri iyi biliyoruz. Bunlar bizim yakınımızda olan kişiler ve bunları çok yakında kamuoyu zaten öğrenecek. Kaldı ki ilçe sekreterinin paylaşmış olduğu haberin, ilçe teşkilatı olarak saçma bir haber olduğunu, yanlış bir haber olduğunu, belediyemizin de bu habere gereken cevabı verdiğini görmüş bulunmaktayız. O yüzden bu haberle ilgili sosyal medyada yeniden bir şeyler yazmanın gerekli olmadığını biliyoruz. Yanlışlıkla ve sehven paylaşılmış olan bu haberimizde ilçe teşkilatımızın niyetini okumak gibi bir çare içerisine kimse girmesin. Biz MHP Akçakoca İlçe Teşkilatı olarak partimiz ve belediyemiz için elimizden gelen bütün gayretleri gösterme çabası içerisindeyiz. Teşkilat olarak bir artı nasıl koyarız, vatandaşlarımıza fazladan nasıl hizmet ederiz bunun derdindeyiz. Bu gibi kirli işlerin içerisinde değiliz. Lütfen bu tarzdaki haberlere itibar etmeyiniz. Teşekkür ediyoruz.”

HABER: Savaş ARI