Geçtiğimiz aylarda Eski Vali Adnan Yılmaz ve Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz'un açıkladığı Çilimi Organize Sanayi Bölgesi projesi iptal edilebilir. Çilimli'ye yapılacak Organize Sanayi Bölgesi'nin tarım arazisi olduğu için projeye itiraz eden Ziraat Mühendisleri Odası konuyu yargıya taşıyacak.

Bu kapsamda Perşembe günü Ankara'ya çıkarma yapacak olan Düzce Ziraat Mühendisleri Odası, Ankara'da Çilimli'ye yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesi'nin tarım arazisi üzerine yapıldığına yönelik bilgilendirmelerde bulunacak. Burada Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası ile bilgi alışverişinde bulunacak olan Düzce Ziraat Mühendisleri Odası konu hakkında genel merkezlerine ayrıntılı bir rapor sunacak. Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası, Düzce Ziraat Mühendisleri Odasının raporu doğrultusunda bir değerlendirmede bulunacak ve gerekli gördüğü takdirde Ankara'da Çilimli Organize Sanayi bölgesinin yapımına yönelik yürütmeyi durdurma davası açılacak.

Bilindiği üzere Çilimli Organize Bölgesinin tarım arazisi üzerine yapıldığı iddia edilerek Organize Sanayi Bölgesi'nin yerinin değiştirilmesi istendi. Ancak yetkililer bu konuda bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Bu durum üzerine Düzce Ziraat Mühendisleri Odası çalışma başlatarak gerekli belgeleri topladı. Bu konuda Perşembe günü Ankara'da Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezinde bir değerlendirme yapılacak ve sonrasında organize sanayi bölgesinin iptali için mahkemeye başvurulacak.

Ziraat Mühendisleri Odası bölgenin tarım arazisi için kullanımının daha doğru olacağını ve bölgede tarım çeşitliliği yaratacağını belirterek bölgenin doğal yapısının zarar görmeyeceği bildirildi. Arazinin tarıma uygun hale getirilmesinin Organize Sanayi Bölgesi olarak kullanılmasında daha yararlı olacağı ifade edildi.


Haber: M. YILMAZ