Hem aday adayı hem de coşku yönünden oldukça sönük geçen kongre süreci sonrası genel kurul Bahçeşehir Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Kongre nedeniyle Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, kongrenin yapıldığı spor salonunun önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri bina içerisinde ve çevresinde, değim yerindeyse kuş uçurtmadı.

Kongreye, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İnci, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır, Ayşe Keşir, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Düzce Kent Konseyi Başkanı Av. Ali Dilber, AK Parti eski Milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

Keskin: “Bu kadrolarla 2023 hedefine ulaşacağız”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrede bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, AK Parti İl Başkanlığı görevine gelmesinin ardından, Düzce’ye bir çok yatırım kazandırdıklarını açıkladı. AK Parti’nin Düzce’deki kadrolarının 2023 hedefine hazır olduğunu kaydeden Keskin, “Bu kadrolarla 2023 hedefine ulaşacağız” diye konuştu.

Özlü: “Düzce’yi modern kimliğe kavuşturacağız”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise, Belediye Başkanlığı görevine gelmesinin ardından Düzce’de bir çok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, yeniz hazırlanan projeler ile ilgili de sunum yaptı. Başkan Özlü, hayata geçirecekleri projeler ile Düzce’yi modern bir kimliğe kavuşturacaklarının altını çizdi.

Çakır: “Biz sonuna kadar liderimize ve davamıza sahip çıkacağız”

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır’da, Cumhuriyet döneminde yapılmayan yatırımların, 2-3 katının AK Parti döneminde yapıldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyada adından söz ettiren ve dünya kamuoyunun gündemini belirleten bir lider olduğunu ifade eden Çakır, “Biz sonuna kadar liderimize ve davamıza sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Keşir: “Türkiye’nin büyüme hızı AK Parti döneminde arttı”

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’de, Türkiye’nin büyüme hızının AK Parti döneminde arttığını ifade etti. Keşir, Koronavirüs salgını döneminde Sosyal Koruma Kalkanı programı kapsamında Düzce’ye Milyonlarca lira gönderdiğini belirtti.

Yazıcı’dan Keskin’e uyarı

Son olarak kürsüye çıkan Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kongreyi geç başlattığı için AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’i uyardı. Yazıcı, “Bu programında erken başlaması gerekiyordu. Milletvekillerimiz, programın geç başlaması nedeniyle konuşmalarını yarıda kesmek zorunda kaldı. Buradan İl Başkanı Mustafa Beyi uyarıyorum; bundan sonraki bu tür programları erken başlatın” serzenişinde bulundu.

Konuşmaların ardından geçilen kongrede, delegelerin oyları ile Mustafa Keskin yeniden AK Parti İl Başkanı seçildi.  

HABER: Savaş ARI