Düzce’de sayıları günden güne artan sokak hayvanları konusunda milletvekilli adaylığı döneminde vaad ettiği proje ile çözüm bulunacağını açıklayan Bakan Özlü, projenin somutlaşma aşamasına geldiğini aktardı.

Öncü TV’de ‘Platform’ programına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce’nin çöp ve başıboş hayvan sorunlarına dair yürütülen çalışmaların son durumunu anlattı.

Spekülasyon olur
Özlü, Düzce’de bir türlü çözüme kavuşturulamayan başıboş sokak hayvanları sorununun çözümü için ilk olarak milletvekili adaylığı döneminde kamuoyuyla paylaştığı modern hayvan barınağı projesindeki çalışmalarda gelinen son noktayı dile getirdi. Özlü, Orman Bakanlığı’ndan barınağın yapımı için 3,5  milyon TL ödenek alınacağını aktararak, barınağın yapılacağı yerin belirlendiğini açıkladı. Özlü, barınağın nereye yapılacağını ise spekülasyon konusu olabileceği gerekçesiyle paylaşmadı.

Yer belli değil alternatifler var
Özlü, Hecinler Köyü’ndeki çöp depolama tesisinin bir daha kullanılmayacağı kararının alınmasının ardından yeni tesis için çalışmaların devam ettiğine değindi. Çöp yakma özelliğine sahip olacak yeni tesisin 18 ayda kurulması planlanırken yer konusunda alternatiflerin bulunduğunu, kesin kararın henüz verilmediğini bildirdi.

Yüzde 90 enerji yüzde 10 kum elde edilecek
Tesisin yapım aşamasındaki 18 aylık süre zarfında Düzce’nin günlük 400 tonluk çöpünün İSKİ tarafından İstanbul’a taşınarak yakılacağını aktaran Özlü, Düzce’de kurulacak yeni tesisin de aynı kriterlere sahip olarak çöpten yüzde 90 oranında enerji ve yüzde 10 kum elde edilerek geri dönüşümünün sağlanacağını kaydetti.