Mehmet Keleş istifasının ardından Düzce Belediye Meclisi, Düzce'nin yeni belediye başkanını düzenlenen seçim ile belirledi. Düzce Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Salih Keskinli'nin başkanlık ettiği seçimde AK Parti'nin adayı Dursun Ay olarak açıklanırken, MHP aday çıkarmadı. AK Parti adayı Dursun Ay, 3. tur oylama sonucunda resmen Düzce'nin yeni belediye başkanı oldu.

Keleş'in mesajını okudu
Saat 15.00’da başlayan başkanlık seçimini her iki parti grubu yakından takip etti. Düzce Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Salih Keskinli'nin başkanlık ettiği oturumda, AK Parti'nin adayı Dursun Ay ile AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin belediye meclis salonuna alkışlar arasında giriş yaptı. AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ile MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz seçimi yan yana takip etti.



İlçe belediye başkanlarının da hazır bulunduğu oturum, Keskinli'nin konuşmasıyla başladı.

MHP aday çıkarmadı
Keleş'in mesajını okuyan Keskinli, daha sonra AK Parti ve MHP grup başkanlarına söz verdi. AK Parti, adayını Dursun Ay olarak açıklarken, MHP Grup Başkanı Taner Çakır, aday çıkartmayacaklarını bildirdi.

İlk turda Dursun Ay'a 21 oy
Seçimi yöneten Keskinli ile birinci tur oylaması yapıldı. İkinci oyu Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney kullandı. Kapalı usul yapılan oylamada AK Partili meclis üyelerinin ardından MHP'li üyeler oy kullandı. Oylamanın ilk turunda, Dursun Ay 21 oy alırken, oyların 9'u boş ve 1'i geçersiz sayıldı.



2. tur oylama yapıldı
Yasal zorunluluk gereği; yeterli oy sayısına ulaşılamaması nedeniyle seçimde, 2. tur oylamaya geçildi. İkinci tur oylamada da Dursun Ay'a 21 oy alırken, 10 oy boş çıktı.

3. turda seçildi
Üçte iki çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 3. tur oylamaya geçildi. Oylama sonucunda bu kez 22 oy alan Dursun Ay, Düzce'nin yeni belediye başkanı oldu. Sandıktan 9 oy boş çıktı. Düzce Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Salih Keskinli, seçimin ardından yaptığı konuşmada, Dursun Ay'ın başkan seçildiğini resmen ilan etti.
 
Ay teşekkür konuşması yaptı
Seçim sonrası teşekkür konuşması için kürsüye gelen Ay, şunları söyledi:
“Yüce Rabbim nasip eder ise siz değerli hemşehrilerimizin 2019 yerel seçimlerine kadar hizmetinizde olacağım. Rabbim bu zor ve kutlu görevde beni ve mesai arkadaşlarımızı utandırmasın inşallah. Bu süreçte hepinizin içi rahat olsun. Düzce Belediyesinin gerçek sahipleri Düzceli hemşehrilerimizdir. Bizler sadece ve sadece emanetçileriz. Hiçbir ayrım yapmaksızın Düzce Belediyesi Düzcelilerin hizmetinde olacaktır. Toplumun tüm kesimleri ile gerek muhalefet partilerinden olsun gerek sivil toplum örgütlerinden olsun Belediyemiz her türlü görüş ve öneriye açık olacaktır. Siyasi bir çekişmeden öte Düzce'mizin ali menfaatleri için hep birlikte hareket etmek ortak akıl üretmek temel düsturumuz olacaktır. Her zaman dediğimiz gibi durmak yok yola devam diyeceğiz ve siz aziz milletimizin hizmetkarı olacağız. Sözlerime son verirken Sayın Mehmet Keleş'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor devraldığımız bayrağı daha yükseklere çekmek için çalışacağız çalışacağız çalışacağız....Diyorum.”  

Seçimin sona ermesiyle belediye meclisi oturumu 11 Ekim 2017 günü yeniden düzenlenmek üzere sona erdi. Seçimin ardından yeni belediye başkanı Dursun Ay, tebrikleri kabul etti.





Haber:Y.SEVER