17 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı ve Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası AK Parti Düzce İl Başkanlığı görevine getirilen, geçmişte iki dönem Merkez İlçe Başkanlığı yapan Mustafa Keskin, bugün parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya katılanlar-katılmayanlar
Toplantıya partinin tüm kademeleri ve belediye başkanlarının yanı sıra eski İl Başkanı Hikmet Keskin, il başkanlığına talip olan Mine Met ve Cihat Çelik de katılırken, gözler eski Milletvekili Fevai Arslan, eski Merkez İlçe Başkanı Hakan Kuşçuoğlu ve il başkanlığına adaylığını koyan Halil Aydın'ı aradı. Ankara'da meclis programı nedeniyle AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir ise toplantıya katılamadı.



Partililerin salonu tıka basa doldurduğu basın toplantısına heyecan hakimdi... 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ne 2 ay gibi bir süre kala il ve merkez ilçe yönetimlerinde yaşanan değişime 'Yeni soluk' olarak bakan AK Partililer, sık sık konuşmaları alkışlarla keserek, yeni yönetime duydukları güveni gösterdi.

İl Başkanı Mustafa Keskin kameraların karşısına kendisi gibi yeni göreve atanan Merkez İlçe Başkanı Hasan Şengüloğlu ile AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş ve Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Sert ile geçti.



Basın toplantısında ilk olarak kürsüye davet edilen AK Parti eski İl Başkanı Hikmet Keskin, bir kez daha konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Keskin: İsimlerin hiçbir zaman önemi yoktur
Keskin, "AK Parti davası öyle büyük bir davadır ki isimlerin hiçbir zaman önemi yoktur. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz bayrağı çok değerli ve tecrübeli bir arkadaşımıza devretmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Mustafa Keskin arkadaşımız sayın cumhurbaşkanımızın tenzibleriyle bu göreve layık gösterilmiştir. Ben canı gönülden inanıyorum ki bayrağı teslim ettiğimiz arkadaşımız Mustafa Keskin, bu bayrağı daha yükseklere çıkartacaktır. Çünkü bu partide isimlerin hiçbir önemi yoktur. Biz 4 yıl boyunca tüm teşkilatlarla birlik ve beraberlik örneğini herkese gösterdik. Davasına inanmış, yolunan vazgeçmeyen yol arkadaşlarımız olduğu için ben bütün teşkilatlarımla gurur duyuyorum ve onlara çok teşekkür ediyorum." dedi.



"Bu yola ne makam ne mevki ne de çıkar için çıktık"
"Bu yola çıkarken ne makam ne mevki ne de çıkar için çıktık." diyen Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu yola çıkarken sadece cumhurbaşkanımıza ve dava arkadaşlarımıza inandığımız için birlikte bir yol haritası çizmiştik ve bunu da 4 yıl içerisinde başardığımızı düşünüyorum."

İl başkanlığı döneminde teşkilatların birlik ve beraberliğinin bozulmaması için büyük gayret gösterdiklerini aktaran Keskin, konuşmasının sonunda il başkanlığına talip olan isimlere ve teşkilatlara teşekkür etti.

"Yolumuza yılmadan, durmadan devam edeceğiz"
Ardından alkış tufanıyla konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen yeni İl Başkanı Mustafa Keskin, "Ümmetin birliği ve beraberliği için yola çıkmış bu kutlu davada bizleri bir araya getiren Allahü Teala'ya sonsuz hamdü senalar olsun." diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti:

"2001 yılında 'Uzun, ince bir yoldayız' diyerek çıktığımız bu yolda, hakikaten gece-gündüz partimize, Düzce'mize hizmet etmenin onurunu hep birlikte yaşadık. 2001 yılından beri teşkilatımızın içinde bulunan tüm kardeşlerimize Allah’tan hayırlı ömürler diliyorum. Ahirete göç etmiş ağabeylerimize, ablalarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bundan sonra da yılmadan, durmadan yolumuza devam edeceğiz."



"Teşkilat dediğiniz bembeyaz bir gömlektir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün il başkanlığı görevinin kendisine verildiğini anımsatan Keskin, şu ifadeleri kullandı:

"17 Ocak Perşembe günü görev şahsıma devredildi. İnanın ilk günkü heyecanımızla bu görevi aldık. Kurulduğu günden beri hangi görevi aldıysak başarıya ulaştığımıza inanıyorum. Önümüzdeki günlerde bir il yönetimi hazırlayacağız. Düzceli tüm kesimleri kucaklamasını istediğimiz, Düzce’de Düzceli'ye sahip çıkmasını istediğimiz, kimsesizlerin kimsesi olmasını istediğimiz bir yönetim kuracağız. 2001 yılından bu yana bizim sayın cumhurbaşkanımızdan öğrendiğimiz şöyle bir mesele var; “Teşkilat dediğiniz bembeyaz bir gömlektir, teşkilatımızda hiçbir leke olmaması lazım. Teşkilat kolalı yakalarıyla dimdiktir. Bu milletin hizmetkarıdır.”

"Bizler halkı kucaklayacağız, halkın derdiyle dertleneceğiz"
"Mustafa Keskin olarak siyaseten kimseye bir dargınlığım yoktur." diyen Keskin, şunları kaydetti:

"Evet belki nefsimize zor gelen durumlarda kaldık. Belki bize çok zor geldi kalbimiz sıkıştı. Ama bizler nefsimizi kontrol etmeyi bilen insanlardanız. Bizler kapalı alanda insanlardan uzak bir tavır sergilemeyeceğiz. Bizler halkı kucaklayacağız, halkın derdiyle dertleneceğiz. Bizler bu yolda her şeyimizi vereceğiz."

"Yepyeni bir belediye anlayışını halkımızın hizmetine sunacağız"
Türkiye'nin önemli bir seçime adım adım yaklaştığına işaret eden AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı rejiminin ilk belediye başkanını seçeceğiz. Parlamenter sistemdeki belediye başkanlığına benzemiyor. Yaşanılan şehrin yalnızca yoluyla, suyuyla ya da diğer belediyecilik hizmetleriyle sergilediklerimiz değil, yaşadığımız yerin sanayisiyle, turizmiyle, yaşadığımız yerin işsisiziyle, aşsızıyla, her şeyiyle ilgilenecek bir belediye yapısı oluşturuyoruz. Bu seçim yeni bir seçim, bu yerel yönetimler yeni yerel yönetimler. İnşallah, kurgulayacağımız belediye meclis ve il genel meclisleriyle yepyeni bir belediye anlayışını halkımızın hizmetine sunacağız."

"MHP’li kardeşlerimizden de destek istiyorum"
Ardından sözü Cumhur İttifakı'nın bir parçası olan MHP'ye getiren Keskin, "Ben buradan Cumhur İttifakı'nda olan ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen MHP’li kardeşlerimizi de tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bu seçimde de güçlü bir belediye başkanı için ilk önce MHP’li kardeşlerimizden destek istiyorum. Çünkü gidebileceğimiz başka Düzce yok. Biz kol kola girmeliyiz. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi inançtan hangi kültürden olursa olsun, bizler sayın Adayımız Dr. Faruk Özlü etrafında tüm Düzceliler olarak kenetlenmeliyiz. Ben inanıyorum ki aziz Düzceliler bizi tekrar bağrına basacak." dedi.

"Bizler, insanlarımızın her derdiyle dertleneceğiz"
"Yolumuz uzun vaktimiz kısa." diyen Keskin, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı:

"Bizler, insanlarımızın her derdiyle dertleneceğiz. Alçak gönüllü olacağız. Herkesi hoş, kendimizi boş göreceğiz. İnşallah bugünümüz dünden iyi olacak, yarınımız evvelinden çok daha iyi olacak. Yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından AK Parti birlikteliğini herkese göstermek için eski İl Başkanı Hikmet Keskin ile AK Parti Düzce İl Başkanlığı'na talip olan Mine Met ve Cihat Çelik de sahneye davet edilerek, toplu fotoğraf çekimi ile basın toplantısı sona erdi.

Haber: C.ÜSTÜNER
Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ