Meclis’in görev ve yetkileri yeniden düzenleniyor. En çok eleştiri alan düzenlemelerden biri burada karşımıza çıkıyor. Öncelikle, Parlamento’nun ‘Bakanlar Kurulu’nu ve bakanları denetleme yetkisi’ kaldırılıyor. Ayrıca Meclis, Bakanlar Kurulu’na ‘Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi’ vermesiyle ilgili yetkisini de kaybediyor. Bir başka anlatımla Bakanlar Kurulu’nun KHK çıkarması sistemi kalkıyor. Milletvekilleri bakanlardan bilgi taleplerini sadece yazılı olarak gündeme getirebilecekler.

Yani yeni sistemle birlikte eğer Düzce’den bakan çıkmazsa mevcut milletvekilleri Fahri Çakır, Ayşe Keşir ve Ümit Yılmaz Düzce’nin sıkıntılarını meclise taşımakta eskisi gibi etkili olamayacak. Düzce’nin mevcut Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yeniden kabinede olması beklenirken eğer Düzce’den bakan çıkmazsa ilin önemli sorunlarının çözümü noktasında ciddi sıkıntılar bekleniyor.

Diğer taraftan bu akşam kabinenin oluşması beklenirken bütün Düzce, Bakan Özlü’nün yeniden bakan seçilmesi için gözlerini Ankara’ya çevirdi. Düzce’nin bekleyen önemli sorunları bulunurken yetkileri azalan milletvekillerinin sorunu çözüm noktasında Düzce’den bir bakan çıkması büyük önem taşıyor.  

Haber: M.AYDIN