TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un başkanlığında toplandı. TBMM Başkanı Şentop, 27. Dönem Üçüncü Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla sunuş konuşması yaptı. Şentop, yeni yasama yılında, Meclis tarafından alınacak kararların, çıkartılacak kanunların ve gösterilecek gayretin başta Meclis olmak üzere, millet ve devlet için hayırlar getirmesini temenni etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da meclisin 27. Dönem Üçüncü Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap etti.



Erdoğan, "Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirene kadar durup dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz. Hem bütçe açığımızın hem de borç stokumuzun milli gelirimize oranı, AB standartlarına göre çok çok iyi bir seviyededir." diye konuştu.

"Deprem gibi hayati meseleler siyaset üstüdür"

Türkiye’nin 17 yıl öncesine göre afetlere daha hazırlıklı olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Deprem gibi hayati meselelerin siyaset üstü olduğuna ve bu şekilde konuşulması, tartışılması, çalışılması gerektiğine inanıyoruz. Aksi yöndeki her tavır ve beyan, hiç kimseye, ülkemize zarar vermekten başka fayda sağlamayacaktır."



"Bir gece ansızın gelebiliriz"

Erdoğan, töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Fırat'ın doğusuna yönelik Türkiye'nin adımlarına ilişkin, "Bunların hepsinin toplam açılımı nedir? Bir gece ansızın gelebiliriz." dedi.

MHP Milletvekili Yılmaz: Hayırlara vesile olsun

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27. Dönem 3. Yasama Yılı’nın açılmasının ardından Düzce MHP Milletvekili Ümit Yılmaz da yeni yasama yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Yılmaz mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bugün 1 Ekim ve üyesi olduğumuz TBMM’nin 3. Yasama yılının açılışını yapıyoruz, hayırlara vesile olsun. Milletvekili olduğumuz günden bu güne TBMM’de her zaman Düzceli vatandaşlarımız başta olmak üzere ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızın sorun ve ihtiyaçlarını çözmek üzere uğraştık ve çabaladık. Partimiz ilkelerinden ayrılmadan önce insan düsturuyla çıktığımız bu yolda elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Bugün yeni yasama yılının açılmasıyla birlikte yeniden Bismillah diyoruz. Rabbim hayırlı etsin.”

HABER:C.ÜSTÜNER